1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Thales a inaugurat un centru de excelenţă în inginerie la București, unde va angaja 750 de oameni până în 2021 - FOTO

Thales, cea mai mare companie de tehnologie din Europa, a inaugurat, joi, un centru de excelenţă în inginerie în Bucureşti, unde vor fi angajaţi peste 750 de ingineri în următorii trei ani, a declarat directorul general al companiei pentru România, Silviu Agapi. Compania are acum peste 250 de ingineri angajaţi. 

21 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

"Thales are deja o prezenţă solidă în România, ca partener al Forţelor Armate Române, de mai bine de 40 de ani şi cu operaţiuni industriale stabilite aici din 2007. Grupul a investit semnificativ în echipamente şi dotări pentru dezvoltarea centrului de excelenţă în inginerie, dar şi în pregătire profesională şi în transfer de expertiză", a spus Agapi, fără a preciza care a fost investiţia în centrul inaugurat joi.

Potrivit companiei, Thales investește aproape trei miliarde de euro în cercetare și dezvoltare. Obiectivul centrului deschis la Bucureşti este să ajute compania să devină un lider pe toate pieţele în care operează.

Potrivit acestuia, centrul din Bucureşti devine o componentă strategică a grupului Thales, cu proiecte complexe şi oportunităţi de carieră în toate domeniile în care activează compania, respectiv transport terestru, aeronautică, apărare, securitate şi spaţiu.

"Inginerii de software şi specialiştii pe care Thales îi va angaja în România vor furniza cele mai bune şi mai inovatoare soluţii digitale pentru clienţii noştri din toată lumea", a adăugat Agapi.

Compania operează deja în Bucureşti un centrul de competenţă în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajaţi.

Echipa de la Bucureşti va deservi clienţii globali ai Thales. 

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a arătat că Thales este un important partener al Armatei Române.

"Trebuie să subliniem că investiţia inaugurată astăzi nu este doar un moment frumos, care ilustrează cooperarea dintre România şi Franţa sau deschiderea unui birou impresionant, dar este foarte importantă pentru dezvoltarea unui nou domeniu pentru viitor, la intersecţia dintre cercetare şi aplicabilitatea operaţională", a precizat ministrul.

El a amintit că România a alocat 2% din PIB către sectorul apărării.

"Am spus în mod repetat că vrem să vedem noi investiţii în baza acestui program ambiţios, care să contribuie la îmbunătăţirea capacităţii noastre de apărare, dar şi la dezvoltarea industriei naţionale de apărare. România este gata să primească acele companii care vor să contribuie la dezvoltarea industriei locale", a mai spus Leş.

La nivel mondial, Thales are 65.000 de angajaţi în 56 de ţări şi a raportat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO