Thales cumpără cu 4,8 miliarde de euro compania Gemalto şi devine lider global în identitate și securitate digitală cu 80.000 de angajaţi

Economica.net
02 04. 2019
4_theeuropeanc_56801900

Această achiziție face ca veniturile Thales, în anul 2018, să ajungă la 19 miliarde de euro, cu fonduri de un miliard de euro pe an pentru proiecte autofinanţate de cercetare-dezvoltare.

Împreună cu Gemalto, Thales va asigura întregul proces decizional în mediul digital, pornind de la generarea datelor şi terminând cu sprijinirea procesului decizional în timp real.

Thales va gestiona toate tehnologiile care susţin procesul decizional la nivelul companiilor, organizațiilor şi guvernelor. Încorporând expertiza şi tehnologiile Gemalto, Thales va dezvolta soluții sigure pentru a răspunde provocărilor majore cu care se confruntă societatea, precum managementul spațiului aerian pentru aeronavele fără pilot, siguranța datelor şi a rețelelor în spațiul cibernetic, securitate aeroportuară şi siguranța tranzacțiilor financiare.

Grupul astfel format devine lider global cu un portofoliu neegalat de soluții de identitate și securitate digitală, bazate pe tehnologii precum: date biometrice, protecția datelor şi, într-un sens mai larg, securitate cibernetică. Thales va furniza soluții complete clienților, inclusiv furnizorilor de infrastructură critică, cum sunt băncile, operatorii telecom, agenţiile guvernamentale, serviciile de utilităţi publice şi alte industrii, pe măsură ce aceste entităţi încearcă să răspundă provocării de a identifica persoane şi obiecte şi de a asigura protecţia datelor.

„Cu Gemalto, lider global în identificare digitală și protecția datelor, Thales beneficiază de tehnologii și competențe complementare ce pot fi aplicate în toate cele cinci domenii cheie în care activăm, redefinite acum ca: Aeronautică, Spaţiu, Transport Terestru, Identitate și Securitate Digitală şi Apărare și Securitate. Acestea sunt tehnologiile inteligente care îi ajută pe oameni să facă cele mai bune alegeri în fiecare moment decisiv. Achiziția este un punct de cotitură pentru cei 80.000 de angajați ai grupului. Împreună creăm un gigant în domeniul identității și securității digitale, capabil să concureze cu marii actori globali din domeniu”, a declarat Patrice Caine, președinte și CEO Thales.

Thales și Gemalto împărtășesc aceeași pasiune pentru tehnologiile avansate, care este fundamentul şi scopul celor celor 80.000 de angajați. Cercetarea și dezvoltarea (R&D) se află în centrul atenţiei noului grup, cu cei 3.000 de cercetători și 28.000 de ingineri dedicaţi acestui segment. Astăzi, grupul devine un laborator gigant, cu un portofoliu de 20.500 de brevete, dintre care peste 400 au fost înregistrate în 2018.

Citeşte şi: Thales a inaugurat un centru de excelenţă în inginerie la București, unde va angaja 750 de oameni până în 2021 – FOTO

Noul Thales va acoperi întregul proces decizional, într-o lume din ce în ce mai interconectată și mai vulnerabilă, cu capabilități care includ dezvoltare de software, prelucrare de date, suport decizional în timp real, conectivitate și managementul rețelei de la un capăt la altul.

Cu un miliard de euro pe an dedicat proiectelor proprii de cercetare și dezvoltare, grupul va continua să inoveze în domenii cheie, bazându-se pe experiența sa digitală de nivel mondial în Internet-of-Things, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică.

În urma acestei achiziții, Gemalto va deveni una dintre cele șapte divizii globale ale Thales și va fi denumită Digital Identity and Security (DIS). Gemalto va interacționa cu toți clienții grupului, civili și din domeniul apărării, și îşi va consolida prezența industrială în 68 de țări. Thales își va extinde considerabil operațiunile în America Latină (2.500 de angajați, în creștere de la 600), în America de Nord (6.660 de angajați, de la 4.600 de angajați) şi își va tripla prezența în nordul Asiei (1.980, de la 700), în Asia de Sud-Est (2.500, de la 800) şi în India (1.150, de la 400).