1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

The Telegraph: Evitaţi Jupiter, Saturn, Venus şi Neptun. Mergeţi la Vama Veche, Vadu şi în Deltă

Autorul unui articol publicat pe website-ul publicaţiei britanice The Telegraph nu a fost impresionat de staţiunile cu nume de planete de pe litoralul românesc. A fost impresionat în schimb de Vama Veche, 2 Mai, Vadu şi Delta Dunării, pe care o compară cu bazinul Amazonului.

21 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Autorul unui articol publicat pe website-ul publicaţiei britanice The Telegraph nu a fost impresionat de staţiunile cu nume de planete de pe litoralul românesc. A fost impresionat în schimb de Vama Veche, 2 Mai, Vadu şi Delta Dunării, pe care o compară cu bazinul Amazonului.

Numite în mod bizar Jupiter, Saturn, Venus şi Neptun, staţiunile care au fost odată mândria sistemului turistic al ţării socialiste dau litoralului românesc o uşoară caracteristică de pe altă lume. În timp ce acestea încă păstrează un şarm discret, este mai bine să le evitaţi, dacă nu cumva doriţi să aruncaţi o privire asupra unei lumi pe cale de dispariţie. În schimb, rămâneţi la micile staţiuni din apropierea graniţei cu Bulgaria", scrie The Telegraph.

Despre Vama Veche, publicaţia britanică scrie că a fost locul preferat de întâlnire al dizidenţilor în anii '70 – '80. „Pe atunci, vacanţele constau în camparea pe plajă, relaxare şi muzică folk-rock sunt influenţa ţuicii. Dar, lucrurile s-au schimbat, iar vechii nudişti, poeţi şi hipioţi nu sunt mulţumiţi cu privire la numărul tot mai mare de baruri, restaurante sau de introducerea serviciului public de salubritate", mai scrie publicaţia britanică.

Cu toate acestea, Vama Veche a reuşit să îţi păstreze un farmec aparte şi e un pariu sigur pentru cei care nu vor să stea la soare pe plajele aglomerate. Iar pentru cei care vor linişte, The Telegraph le recomandă staţiunea 2 Mai, alegerea actorilor şi artiştilor în perioada comunistă.

Este menţionată şi staţiunea Mamaia, numită „scena de clubbing a ţării", cea mai bună destinaţie pentru cei care caută o vacanţă all-inclusive la plajă în România.

„Dar, dacă mergeţi câţiva kilometri mai la nord, ajungeţi într-o parte a coastei, care este o lume departe de cluburile de noapte şi spa-urile unei staţiuni: plaje izolate, cu stuf şi dune se întind pe mai mulţi kilometri. Apa este extrem de clară şi nu aveţi foarte multe de făcut, în afară de a înota şia vă relaxa. Însă, principalul dezavantaj este că zona nu este uşor de explorat, iar închirierea unei maşini este cel mai practic mod pentru deplasare. Pentru cea mai bună plajă, mergeţi la Vadu. Nu există spaţii de cazare, aşa că, pentru majoritatea vizitatorilor, singura opţiune este eranjarea unui sejur în Mamaia. Pentru cei care vor o cazare în spiritul de la Vadu, există mici cabane pe plajă de închiriat la Gura Portiţei, unde se poate ajunge după o scurtă plimbare cu feribotul din satul pescăresc Jurilovca", scrie The Telegraph.

Autorul textului a fost impresionat şi de Delta Dunării despre care spune că „deplasarea prin golfurile Deltei te face să uiţi complet că eşti în Europa. În schimb, comparaţii cu Louisiana sau Amazonia vin în minte. Delta Dunării este unul dintre cele mai neobişnuite locuri de pe continent (...) Labirintul de canale este misterios şi hipnotic, poţi vedea pelicani care zboară deasupra ta şi lagune cu nuferi şi frunziş des", mai scrie Tom Booth.

Despre Bulgaria, autorul face o mică recenzie staţiunilor Varna, Nesserbar şi Balcic.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO