Theresa May, desemnată oficial lidera Partidului Conservator din Marea Britanie. Primul discurs: Brexitul va fi un succes

Theresa May a fost desemnată oficial luni lidera Partidului Conservator din Marea Britanie de aşa-numitul Comitet 1922, relatează BBC News, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 11 iul. 2016, 18:07
Theresa May, desemnată oficial lidera Partidului Conservator din Marea Britanie. Primul discurs: Brexitul va fi un succes

Noua lideră a Partidului Conservator, Theresa May, a dat asigurări luni, în primul său discurs după ce a fost confirmată în funcţie, că Brexitul va fi un succes, că va unifica ţara, divizată profund de referendumul privind apartenenţa la UE de luna trecută, şi că va construi un Regat Unit mai bun, relatează The Independent

„Sunt onorată (…) să fiu aleasă de Partidul Conservator pentru a deveni liderul său”, a spus Theresa May într-un discurs scurt rostit în faţa Parlamentului, în aplauzele colegilor său de partid.

Ea le-a adus un omagiu rivalei sale Andrea Leadsom, a cărei retragedere din cursă, luni, i-a deschis calea către a prelua conducerea formaţiunii, şi actualului premier al ţării, David Cameron.

„Aş vrea să îi aduc un omagiu lui David Cameron, pentru modul în care a condus partidul şi ţara noastră”, a spus ea.

„În cursul acestei campanii (pentru conducerea Partidului Conservator – n.r.), argumentele mele s-au bazat pe trei locuri. În primul rând, pe nevoia pentru o conducere puternică, experimentată, care să ne ghideze în viitoarea perioadă dificilă (pe plan – n.r.) politic şi economic, pe nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru ieşirea Marii Britanii din UE şi pe construirea unui nou rol pentru noi în lume”, a explicate ea, reiterând că „Brexit înseamnă Brexit”.

Ea a insistat asupra necesităţii de a unifica ţara şi de a pune la punct o perspectivă pozitivă de viitor pentru Marea Britanie. „O perspectivă a unui stat care lucrează nu numai pentru cei puţini privilegiaţi, ci care lucrează pentru fiecare dintre noi. Pentru că le vom da oamenilor mai mult control asupra vieţilor lor. Şi astfel, împreună, vom construi o Marea Britanie mai bună”, a conchis May.

Theresa May a fost desemnată oficial luni lidera Partidului Conservator din Marea Britanie de aşa-numitul Comitet 1922, relatează BBC News.

Preşedintele Comitetului, Graham Brady, a anunţat membrii că Theresa May este noul lider al formaţiunii şi că David Cameron va demisiona din funcţia de premier miercuri.

El a precizat că numirea noului lider a fost aprobată de Consiliul Partidului Conservator. În consecinţă, Brady a declarat-o oficial pe Theresa May liderul formaţiunii, „cu efect imediat”.

Premierul britanic David Cameron a anunţat că va demisiona din funcţie miercuri, după ultima sa rundă de întrebări în Parlament, şi că ţara va avea un nou şef al Guvernului în cursul serii.

„După aceea, probabil că voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace”, pentru a o informa pe regină în legătură cu demisia şi cu faptul că Theresa May va prelua şefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat încântat că Theresa May va fi următorul lider al Partidului Conservator.

May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii şase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.

May a susţinut rămânerea în UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, însă, în repetate rânduri după anunţarea rezultatelor că „Brexit înseamnă Brexit” şi că nu poate fi organizat un al doilea referendum.

„În calitate de premier, mă voi asigura că vom ieşi din Uniunea Europeană”, a spus ea.

May a rămas singura candidată după ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi, implicit, pentru funcţia de premier.

Leadsom a anunţat că se retrage din cursă, deoarece a „conchis că interesele ţării sunt servite mai bine prin numirea imediată a unui premier puternic şi cu o susţinere amplă”.

Ea a adăugat că nu crede că se bucură de suficientă susţinere din partea parlamentarilor conservatori pentru a „conduce un Guvern puternic şi stabil”.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...