1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Theresa May se pregăteşte să piardă votul din Parlament pe Brexit pe 15 ianuarie, după două înfrângeri politice în două zile consecutive

Theresa May studiază deschis un "plan B" pentru Brexit, pe fondul semnalelor tot mai puternice care spun că Parlamentul britanic va respinge târgul făcut de ea cu Uniunea Europeană (UE) şi va încerca să preia controlul a ceea ce urmează, notează Bloomberg.

10 ian, 2019 | ECONOMICA.net

Theresa May studiază deschis un "plan B" pentru Brexit, pe fondul semnalelor tot mai puternice care spun că Parlamentul britanic va respinge târgul făcut de ea cu Uniunea Europeană (UE) şi va încerca să preia controlul a ceea ce urmează, notează Bloomberg.

Miercuri, prim-ministrul a suferit a doua înfrângere în doar două zile în Camera Comunelor, pierzând controlul agendei pentru următorii paşi dacă - aşa cum se aşteaptă - Parlamentul votează negativ planul ei pentru Brexit pe 15 ianuarie.

După înfrângerea de miercuri, biroul premierului a discutat public, pentru prima oară, ce va face dacă va pierde votul decisiv de marţea viitoare.

"Intenţia noastră a fost, întotdeauna, să răspundem rapid şi să aducem siguranţă pe măsură ce procesul merge înainte. Asta vom face", a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May, James Slack, pentru reporteri în Londra.

Remarca purtătorului de cuvânt este un semn clar că echipa lui May ştie că pierde teren în lupta cu Parlamentul pentru controlul direcţiei Brexit şi vine după o altă înfrângere, marţi, când Camera Comunelor a votat pentru subminarea pregătirilor premierului pentru o ieşire din blocul comunitar fără să fi ajuns la o înţelegere.

Totul indică un scenariu în care prim-ministrul, care conduce un guvern minoritar, nu poate dicta ce întâmplă în continuare, în timp ce un Parlament tot mai îndrăzneţ îşi afirmă voinţa din ce în ce mai vizibil, scrie Bloomberg.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO