1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Theresa May va anunța marți un divorț dur și corect al Marii Britanii de UE

Premierul britanic, Theresa May, are ca obiectiv un divorţ corect, însă "dur" cu Uniunea Europeană, va explica ea marţi într-un important discurs în care va prezenta planurile sale pentru Brexit, scriu duminică mai multe jurnale britanice, citate de AFP.

15 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Theresa May intenţionează să lanseze procedura de divorţ de UE până la sfârşitul lunii martie, activând articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ce va declanşa un proces de negocieri de doi ani. Dar ea va trebui să ţină cont de decizia Curţii Supreme care trebuie să se pronunţe asupra necesităţii de a consulta Parlamentul înainte. Decizia justiţiei este aşteptată cel mai târziu la sfârşitul lui ianuarie.

De mai multe luni, Theresa May este presată să dezvăluie strategia sa în privinţa negocierilor care vor defini viitoarea relaţie dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE).
În discursul său de marţi, ea va îndemna Marea Britanie să se unească şi să susţină Brexitul, pledând pentru încetarea "insultelor" şi a duşmăniei între simpatizanţii şi adversarii ieşirii din UE, au informat serviciile prim-ministrului.

Potrivit presei britanice, Theresa May va pune jaloanele pentru un "Brexit dur" - retragerea din piaţa unică, din uniunea vamală europeană şi din Curtea de Justiţie a UE, cu scopul de a prelua controlul asupra imigraţiei europene. Citând aceste trei puncte, Sunday Times scrie că Theresa May va anunţa un "Brexit dur şi corect".


The Sun titrează "Tripla undă de şoc a lui May în privinţa Brexitului", subliniind că ea "va demonstra că este serioasă anunţând o ieşire din UE în trei mişcări". Sunday Telegraph citează o sursă guvernamentală care afirmă că "oamenii vor şti că, atunci când ea a spus 'Brexit înseamnă Brexit', a gândit asta cu adevărat". Downing Street s-a limitat să afirme că discursul va îndemna ţara "să lase deoparte vechile diviziuni şi să se unească pentru a face din Brexit un succes"

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO