Tichete de vacanţă: 192.000 de nopţi plătite cu vouchere în vara lui 2019. Preţul mediu plătit de turişti – 923 lei (analiză)

Un număr de 192.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă s-au înregistrat în sezonul de vară 2019, cu 269% mai mult decât anul trecut, în topul destinaţiilor fiind litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi principalele oraşe din ţară, potrivit unei platforme de rezervări hoteliere.
Economica.net - mar, 06 aug. 2019, 12:04
Tichete de vacanţă: 192.000 de nopţi plătite cu vouchere în vara lui 2019. Preţul mediu plătit de turişti - 923 lei (analiză)

„Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutăm despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check-in în perioada 1 iunie – 31 august 2019”, precizează sursa citată.

Preţul mediu plătit de turiştii români pentru o vacanţă folosind voucherele a fost de 923 lei.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).

Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de weekend, cu 2-3 nopţi cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Potrivit Travelminit.ro, românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile. 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%). 85% dintre rezervări sunt făcute online.

Rusaliile şi minivacanţa de Sfânta Maria sunt cele mai aglomerate perioade pentru turismul românesc.

„Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, şi weekend-ul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august”, arată sursa citată.

Oferta Travelminit.ro conţine 3.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

În 2018, platforma a înregistrat 8 milioane de vizitatori, iar valoarea totală a rezervărilor a fost de 6 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...