Ţigări de contrabandă în valoare de 200.000 lei confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetul Marmaţiei au confiscat în ultimele 24 de ore ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 200.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Lungu. 
Economica.net - sâm, 21 feb. 2015, 11:22
Ţigări de contrabandă în valoare de 200.000 lei confiscate la frontiera de nord

În baza datelor deţinute de către poliţiştii de frontieră, conform cărora la un imobil de pe raza localităţii sucevene Straja se află o cantitate de ţigări de contrabandă, aceştia s-au deplasat, vineri, la locaţia respectivă, ce aparţine unui bărbat în vârstă de 78 de ani.

Bărbatul a mărturisit că într-o anexă din curtea imobilului său se află mai multe colete cu ţigări, precum şi o maşină marca Jeep, înmatriculată în Marea Britanie, în care se află tot ţigări. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că ţigările au fost preluate de la frontieră şi transportate cu ajutorul autoturismului de teren la imobilul respectiv, la activitatea infracţională participând doi bărbaţi de pe raza judeţului Suceava.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului, stabilindu-se că pe direcţia respectivă a avut loc o trecere ilegală a frontierei de stat în scop de contrabandă. Ţigările şi autoturismul implicat în activitatea infracţională au fost transportate la sediul SPF Brodina, unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 17.600 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei bărbaţi acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 176.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării. Autoturismul de teren, în valoare de aproximativ 16.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina.

De asemenea, sâmbătă, poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au observat, într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Rona de Sus, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele au fost interceptate iar la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie ce a procedat la cercetarea terenului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub crengi de brad, patru colete voluminoase ce conţineau ţigări.

Cele două persoane, precum şi coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, în valoare de 17.700 lei. Cei doi bărbaţi au declarat că au ascuns ţigările cu scopul de a le transporta ulterior în localitatea Rona de Sus, în vederea comercializării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au mai confiscat de la un bărbat din Sighetu Marmaţiei ţigări în valoare 5.800 lei, precum şi alte trei sute de pachete de la un ucrainean care a încercat să intre în ţară pe la PTF Siret.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...