1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Ţigările electronice, recomandate ca modalităţi de renunţare la fumat de Ministerul Sănătăţii din Noua Zeelandă

Un nou website care oferă informaţii şi sfaturi privind utilizarea ţigărilor electronice în Noua Zeelandă a fost lansat pe 8 iunie 2019. www.vapingfacts.health.nz a fost creat de Ministerul Sănătăţii şi de Agenţia de Promovare a Sănătăţii cu ajutorul unui grup format din experţi.

11 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Jenny Salesa, a declarat că site-ul oferă informații clare și credibile despre utilizarea țigărilor electronice ca o modalitate de a renunța la fumat.

„Multor oameni le lipsește nicotina atunci când renunță la fumat. Utilizarea țigărilor electronice poate înlocui această nicotină, dar fără substanțele toxice care se regăsesc în fumul de țigară. Substanțele chimice rezultate în urma arderii care se regăsesc în fumul de țigară sunt cele care provoacă aproape toate efectele nocive asociate fumatului.”

Salesa a spus că trecerea la țigările electronice aduce multe beneficii fumătorilor inclusiv reducerea riscurilor pentru sănătatea lor și sănătatea copiilor lor.

Unii oameni sunt preocupați de faptul că țigările electronice îi pot face pe tineri să se apuce de fumat, dar nu este cazul, a spus Salesa. „Fumatul în rândul tinerilor continuă să scadă, iar majoritatea tinerilor care utilizează țigările electronice sunt fumători sau foști fumători.”

O grupare anti-fumat a spus că promovarea țigărilor electronice de către Guvern ca o modalitate pentru renunțarea la fumat este un lucru bun, însă aceasta trebuie să fie adresată publicului potrivit.

Boyd Broughton de la „Acțiune privind fumatul și sănătatea (Action on Smoking and Health)” a declarat că atât acest website, cât și alte campanii de promovare a țigărilor electronice trebuie să vizeze fumătorii pentru a-i ajuta să renunțe la fumat, nu pentru a-l înlocui cu alt obicei.

„Trebuie să ne gândim bine și să acordăm o atenție deosebită asupra modului în care permitem promovarea și unde și când aceste anunțuri sunt plasate, fie afară, în magazine, sau online.”

În cursul acestui an, guvernul va desfășura o campanie care va promova țigările electronice ca pe o alternativă pentru renunțarea la fumat. „Femeile Māori sunt în centrul acestei campanii, din cauza ratei ridicate a fumatului: 32,5% față de media totală a țării de 13,8%”, a mai spus Salesa.

Sursa: https://www.rnz.co.nz/news/national/391594/new-vaping-website-promotes-smoking-alternative

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO