TikTok anunță că a șters peste 81,5 milioane de clipuri în perioada aprilie – iunie 2021 și că impune noi reguli de folosire a platformei

TikTok a anunțat miercuri prin intermediul unui comunicat că a făcut public Raportul de Aplicare a Regulilor Comunității (Community Guidelines Enforcement Report) pentru trimestrul 2 (aprilie - iunie) din 2021, care detaliază volumul și natura conținutului neadecvat, precum și conturile eliminate de pe TikTok pentru a proteja siguranța comunității și integritatea platformei. TikTok anunță și noi măsuri pentru a proteja oamenii de un comportament abuziv.
Ion Dobreanu - mie, 13 oct. 2021, 19:30
TikTok anunță că a șters peste 81,5 milioane de clipuri în perioada aprilie - iunie 2021 și că impune noi reguli de folosire a platformei

Cele mai importante măsuri din Raportul de Aplicare a Regulilor Comunității din trimestrul 2

81.518.334 de videoclipuri au fost eliminate la nivel global în intervalul aprilie – iunie 2021 pentru nerespectarea Regulilor Comunității și a Termenilor Serviciului, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din totalul videoclipurilor încărcate pe TikTok. Dintre aceste clipuri, TikTok a identificat și a eliminat 93,0% în primele 24 de ore din momentul postării și 94,1% înainte de a fi raportate de un utilizator. 87,5% din conținutul eliminat avea zero vizualizări.

TikTok continuă să facă progrese în identificarea proactivă a comportamentelor care incită la ură, agresiune și hărțuire. De exemplu, 73,3% din videoclipurile care sugerau comportamente de hărțuire și agresiune au fost eliminate înainte de orice rapoartare, comparativ cu 66,2% în primul trimestru al acestui an, în timp ce 72,9% dintre videoclipurile care arătau un comportament negativ au fost eliminate înainte de orice raportare, comparativ cu 67,3% în ianuarie – martie.

Includerea unor instrumente anti-abuz în produs

Platforma crește numărul de instrumente puse deja la dispoziția comunității prin introducerea unor setări care permit posibilitatea de a opri apariția comentariilor sau întrebărilor în timpul streamurilor live. Acum, gazda sau ajutorul ei de încredere pot dezactiva temporar un user care postează comentarii negative timp de câteva secunde sau minute, sau pe durata LIVE-ului. Dacă un cont este pus pe mute pentru o perioadă mai lungă de timp, întregul istoric al comentariilor persoanei respective va fi, de asemenea, eliminat.

Mai mult, TikTok încurajează oamenii să își personalizeze experiența cu o gamă de mecanisme și resurse care includ metode eficiente de filtrare a comentariilor, șterge sau raportare a mai multor comentarii în același timp, precum și blocarea mai multor conturi în același timp, se specifică în comunicatul companiei.

Noile opțiuni se bazează pe instrumente introduse anterior pentru a promova politețea și bunătatea. De exemplu, aproape patru din zece persoane au ales să își retragă și să editeze comentariul de la introducerea filtrelor și recomandărilor din comentarii, iar majoritatea comentariilor editate nu încalcă politicile TikTok.

Combaterea dezinformării despre COVID-19

TikTok lucrează cu experți în sănătate publică pentru a ajuta comunitatea să rămână în siguranță și informată cu privire la COVID-19 și vaccinuri.

În al doilea trimestru al anului 2021, centrul de informații COVID-19 a fost vizualizat de 921 de milioane de ori la nivel global, iar bannere care direcționau oamenii către hub au fost adăugate la 1,8 milioane de videoclipuri și vizualizate de 11 miliarde de ori.

Anunțurile de interes public legate de COVID-19 și hashtagurile legate de vaccinare care direcționează utilizatorii către OMS și resursele locale de sănătate publică au fost vizualizate de 18 miliarde de ori.

TikTok a colaborat cu NowThis pentru a lansa o serie LIVE în cinci părți numită VIRAL, pentru a educa oamenii despre știința din spatele vaccinurilor COVID-19, pentru a ajuta la uniformizarea accesului la informații, a reduce gradul de neîncredere cu privire la vaccin și pentru a informa comunitatea.

Platforma a marcat Săptămâna Mondială a Imunizării cu un livestream educațional în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și o campanie de hashtag care a încurajat oamenii să devină creativi în modul în care împărtășesc motivele pentru care sunt vaccinați.

27.518 videoclipuri au fost eliminate din aprilie-iunie 2021 pentru dezinformarea legată de COVID-19. Dintre aceste videoclipuri, 83% au fost eliminate înainte de a fi raportate, 87,6% au fost eliminate în termen de 24 de ore de la încărcarea pe TikTok și 69,7% au avut zero vizionări.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea platformei este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

 

Te-ar mai putea interesa și
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru o potenţială confruntare cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe rus......
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...