1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

News

Timişoara ar putea avea o linie de metrou. Ce zone va lega

Primăria Timişoara vrea să aloce, din bugetul local pe anul 2018, suma de 145.000 de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate privind “un sistem de transport în comun de tip metrou”, care să lege Aeroportul de Calea Şagului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15 feb, 2018 | Mediafax

Potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timişoara pe anul 2018, care va fi în dezbatere publică în data de 19 februarie, Primăria Timişoara vrea să aloce suma de 145.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de prefezabilitate "privind realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou".

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, prima linie de metrou din oraş va lega Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" de Calea Şagului, pe unde se intră în oraş dinspre frontiera cu Serbia, şi va avea cel puţin cinci staţii.

În urmă cu câţiva ani, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, vorbea despre posibilitatea realizării unei alte linii de metrou în oraş. Era vorba de îngroparea liniilor de tren din oraş şi înfiinţarea unui metrou.

Ideea a fost însă abandonată după ce CFR a anunţat că liniile de cale ferată de pe teritoriul Timişoarei vor fi dublate, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, fiind întocmit şi un studiu de fezabilitate în acest sens.

Bugetul Primăriei Timişoara pe anul 2018 este de aproximativ 300 de milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO