Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”

Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme neîntreruptibile de alimentare cu energie), începe producţia primei sale game de invertoare solare de tip on-grid, care facilitează producția de energie regenerabilă până la 15KW şi este destinată consumatorilor rezidenţiali.
Lidia Neagu - mar, 16 aug. 2022, 12:32
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”

Noile produse nJoy vor fi 100% digitalizate şi pot fi configurate și monitorizate prin intermediul device-urilor inteligente ce rulează Windows, iOS ori Android. Gama invertoarelor solare nJoy va cuprinde soluții monofazice de până la 8KW și trifazice de până la 15KW, atât de tip on-grid cât şi hibrid.

Dai-Tech va livra noua gamă de produse atât către piaţa autohtonă, cât şi pe cea internațională, în momente cheie ale programelor guvernamentale de tip „Casa Verde” demarate de Administraţiile Fondului pentru Mediu.

În ultimii 5 ani, managementul Dai-Tech a dezvoltat strategic produse ce deservesc industria energetică, folosind tehnologii de ultimă generaţie şi oferind soluții complexe pentru rezerva de energie electrică în medii precum IT&C, industrial, medical, al securității și construcțiilor.

Prin noua gamă de produse nJoy, Dai-Tech susține nevoia de stocare a energiei, oferind soluții de stocare de tip PowerWall și Rack Mountable bazate pe tehnologia LiFePO4, folosind celulele de calitate premium manufacturate de către jucătorii de top ai industriei.

Primii beneficiari de volum ai invertoarelor solare nJoy vor fi instalatorii din domeniul panourilor fotovoltaice și soluțiilor conexe.

„Deși economia globală depinde încă de combustibilii fosili în mare măsură, evoluția spre energie regenerabilă este ireversibilă, iar costul energiei verzi scade exponențial, odată cu implementarea în masă a soluțiilor specifice, care facilitează rentabilitatea investițiilor viitoare. În acest context, Dai-Tech s-a pregătit, etapizat, pentru a reuși să susțină prin soluții proprii piața de energie regenerabilă, iar de anul acesta începe producția de invertoare solare. Suntem încrezători că brandul nJoy va aduce un plus de valoare în sectoare majore precum captarea de energie regenerabilă, digitalizarea consumului energetic și furnizarea rezidenţială de energie eco-friendly. Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România în ceea ce priveşte volumele vândute”, a declarat Adorian Demeter, fondator şi General Manager al Dai-Tech.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în anul 2022 se va stabili un nou record în privința energiei verzi instalate în lume, de 320GW, care va depăși recordul înregistrat în 2021 (295GW). IRENA estimează că, în 2030, 13% din energia produsă la nivel mondial va fi solară. Datele Eurostat arată că numai 3,09% din energia electrică generată în România, în 2020, provenea de la panouri solare, astfel că potențialul de creștere al pieței este ridicat.

Dai-Tech este o companie cu sediul în Timişoara, care deţine brandul de echipamente şi soluţii de infrastructură electrică și securitate, nJoy, din 2010. Până în prezent, Dai-Tech a lansat peste 500 de produse nJoy – UPS, baterii, AVR-uri (stabilizatoare de tensiune) și surse de alimentare. Produsele sale se vând în 15 ţări: Armenia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Kosovo, Liban, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Tunisia, Ucraina și Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai din investiții din cauza lipsurilor
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai ...
Municipalitatea a tăiat din investiţii din cauza lipsei banilor, a declarat, marţi, primarul general Nicuşor Dan, atrăgând atenţia asupra "dezechilibrului" dintre fondurile pentru Primăria......
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, din cauza războiului din Ucraina
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, ...
Banca Mondială prognozează o scădere a economiei în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, în care este inclusă ...
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ce a devenit prim-ministru
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ...
Avocaţii prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman afirmă că noua sa funcţie de premier îi permite ...
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
În primul semestru din 2022, turiştii au petrecut în total aproximativ 199 de milioane de nopţi în spaţii de cazare ...