Timmermans: Este ca şi cum aţi fi alergat un maraton şi acum sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi către linia de finish, nu în sens invers!

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că în ultimii 20 de ani România a obţinut atât de multe lucruri în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, iar de la aderarea României în Uniunea Europeană, în ultimii 11 ani, s-au obţinut, de asemenea multe lucruri. "Este ca şi cum aţi fi alergat un maraton şi acum sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi către linia de finish, nu în sens înapoi, nu vă opriţi, nu staţi pe loc şi, pentru numele lui Dumnezeu, nu âncepeţi să alergaţi înapoi", a fost mesajul liderului european, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 01 mart. 2018, 14:00
Timmermans: Este ca şi cum aţi fi alergat un maraton şi acum sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi către linia de finish, nu în sens invers!

El a precizat că a avut întâlniri cu preşedintele Iohannis, cu preşedinţii celor două Camere, cu premierul, împreună cu ministrul Justiţiei şi cu cel al Afacerilor Europene, cu reprezentanţi ai sistemului judiciar şi a fost o ci fructuoasă.

„Aţi obţinut atât de multe lucruri în ceea ce priveşte independenţa justiţiei din România şi aţi obţinut multe lucruri în ult 11 ani, de la adresarea României la Uniunea Europeană”, a afirmat el.

Referindu-se la MCV,  oficialul european a spus: „E ca şi cum aţi fi alergat un maraton şi acum sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi câte linia de finish, nu în sens înapoi, nu vă opriţi, nu staţi pe loc şi, pentru numele lui Duzeu, nu începeţi să alergaţi înapoi.”.

În opinia sa, cel mai important este ca toţi cei implicaţi să lucreze împreună, nu unul împotriva celuilalt.

„Am convenit cu presedintii Camerelor, cu premierul că vom intensifica contactele, voi fi la dispozitia lor zi de zi, dacă e nevoie. E foarte important să fim în legătura şi cu Parlamentul. Se pare că sunt nişte oameni care au spus că Comisia Europeană nu a înţeles foarte bine. Ei bine, de acum nimeni nu va mai avea o astfel de scuză, pentru că vom lucra în mod direct”, a declarat Timmermans,.

El a spus că este mereu foarte bine informat şi ştie exact ce se întâmplă în România, iar problemele pot fi rezolvate doar dacă toate instituţiile sunt implicate, inclusiv sistemul judiciar.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...