1EUR = 4.7320 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Timmermans: Riscul unui Brexit fără acord a crescut

Riscul ca Marea Britanie să iasă fără un acord din Uniunea Europeană la 29 martie a crescut în această lună, a indicat joi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, transmite Reuters.

21 feb, 2019 | Agerpres

Întrebat într-o conferinţă de presă la Bruxelles dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea la data prevăzută, 29 martie, prim-vicepreşedintele Comisiei a declarat că, în ultimele două săptămâni, au crescut temerile sale că "(britanicii) ar putea ieşi chiar dacă nu vor acest lucru".

"Riscul de ieşire fără un acord a crescut", a adăugat el.

Timmermans a comparat eforturile unor deputaţi britanici de a încerca să o împiedice pe şefa guvernului, Theresa May, să scoată Marea Britanie din UE fără un acord cu povestea apocrifă despre regele danez Knut al Angliei, care ar fi dat ordin mareei să se oprească, fără succes, desigur.

Dacă britanicii nu se pot strânge în spatele unei alternative, atunci Brexit-ul este inevitabil, a mai spus oficialul Comisiei.

Timmermans a mai afirmat că Uniunea Europeană este dispusă să amendeze acordul convenit cu Theresa May în noiembrie, pentru ca acesta să fie ratificat, dar le-a recomandat deputaţilor pro-Brexit să renunţe la "visul utopic" de evitare a unei frontiere fizice cu Irlanda, căutând în acelaşi timp reguli economice diferite pentru UE şi Marea Britanie.

Bruxellesul "nu va arunca Irlanda sub roţile autobuzului", a subliniat Timmermans.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO