Ţiriac face ansamblu rezidenţial lângă podul Grant cu piscine şi pomi pe acoperiş

Ţiriac schimbă planurile pentru terenul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare IFMA. Amplasat în apropierea podului Grant, dar şi a zonei Orhideea, acolo unde în curând vor fi livrate mai multe clădiri de birouri, proiectul vine cu blocuri de apartamente, cu terase şi piscine pe acoperiş, dar şi grădini verticale. 
Andrada Ghira - mar, 12 dec. 2017, 22:02
Ţiriac face ansamblu rezidenţial lângă podul Grant cu piscine şi pomi pe acoperiş

Sursa foto: Outbox Studio via Facebook 

Proiectul realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Studio10M şi Outbox Studio a fost desemant câştigător în urma unui concurs organizat de Ţiriac Imobiliare. În primăvara acestui an, şeful diviziei de imobiliare din cadrul Ţiriac Holdings, Bogdan Cernescu, declara că se pregătesc terenurile din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, pe care compania le deţine, pentru construcţia de proiecte rezidenţiale. 

IFMA a fost privatizată în 1996 şi pe terenul său din apropierea podului Grant a fost construit în anii ’80 cel mai mare turn pentru testarea ascensoarelor. Turnul IFMA a fost considerat cea mai sigură clădire la un seism puternic.

IFMA şi-a mutat sediul în Mogoşoaia în 2011, iar pe platforma din Calea Giuleşti câţiva angajaţi mai asigură lucrări de mentenanţă, ne-a declarat directorul companiei, Adrian Boniu. 

În urmă cu şase ani, planurile Ţiriac Imobilaire pentru aceste teren de 2,5 ha au fost de a construi un proiect de birouri.

Contactată de ECONOMICA.NET, compania nu a dorit să ofere mai multe informaţii şi spune că proiectul se află într-un stadiu „mult prea incipient”. 

Ansamblu rezidenţial Grant, aşa cum a fost numit, va avea şi clădiri cu înălţimi de până la 80 de metri, dar şi imobile cu un nivel redus, cu locuinţe terasate. Multe spaţii verzi, cu grădini verticale, dar şi piscine vor fi construite în noul proiect rezidenţial. 

 Cum a „înflorit” zona Orhideea în ultimii ani 

În ultimii doi ani însă, pe mai multe terenuri din zona Pasajului Basarab au fost construite proiecte de birouri, precum The Bridge al celor de la Forte Partners, Orhideea Gardens al austriecilor de la Immofinanz sau Business Garden Bucharest, construit de Vastint.

Pe lângă clădirile de birouri, se construiesc şi blocuri cu apartamente, pentru a veni în întâmpinarea angajaţiilor care vor avea sediul în zonă. Tot aici, în vara anului viitor, spaniolii de la Hercesa vor demara construcţia a două blocuri cu 220 de locuinţe, o investiţie de 17 milioane de euro.  

Ion Ţiriac a mai investit alături de grupul grupul LBBW Immobilien GmbH 60 de milioane de euro în proiectul Residenz din Chitila. Lucrările la cea de-a patra fază au fost demarate în urmă cu doi ani. În 2010 a fost finalizat şi proiectuld e lux Stejarii, din nordul Capitalei, care are 285 de apartamente. Ansamblul, unde apartmentele se închiriază cu mai mult de 1.000 de euro şi pot ajunge la 7.000 de euro pe lună, a generat anul trecut un profit record de 4,5 milioane de euro, comparativ cu cele 2,75 de milioane de euro înregistrate în 2015.

Omul de afaceri mai deţine un teren în zona Pieţei Victoriei, acolo unde planurile anunţate în urmă cu cinci ani prevedeau investiţii de 30 de milioane de euro pentru o clădire de birouri, care încă nu a fost construită. 

Cu afaceri în auto, imobiliare şi industria petrolieră, fostul tenismen Ion Ţiriac, 78 ani, este cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,7 – 1,8 miliarde de euro, potrivit Top 300 cei mai bogaţi români, realizat de revista Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Metroul de Otopeni: Azi se depun candidaturile pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă
Metroul de Otopeni: Azi se depun candidaturile pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă
Vineri, 28 ianuarie, se depun candidaturile la licitația pentru proiectarea și execuția structurii de rezistență a secțiunii ...
Secretarul general al OCDE efectuează o vizită la Bucureşti; întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă
Secretarul general al OCDE efectuează o vizită la Bucureşti; întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul ...
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, ...
Atu Tech închide 2021 cu vânzări de 64 de milioane de lei și anunță investiții de peste 1 milion de euro în 2022
Atu Tech închide 2021 cu vânzări de 64 de milioane de lei și anunță investiții de peste 1 milion de euro în 2022
Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, încheie anul cu vânzări de 64 de milioane ...