1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

News

Toader, despre dosarul ordonanţei 13: Decizia de clasare era necesară şi firească; păcat că a durat atât de mult

Ministrul interimar al Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi că decizia de clasare a dosarului privind OUG 13 era 'necesară şi firească', adăugând însă că a durat prea mult.

27 iun, 2017 | Agerpres

'Decizia de clasare era necesară şi firească. Amintiţi-vă că la sfârşit de martie, început de aprilie eu spuneam (...) că procurorul nu poate continua cercetările împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi soluţia de clasare este cât se poate de firească, (...) păcat că a durat atât de mult', a declarat Tudorel Toader la intrarea în CSM, întrebat cum comentează decizia de clasare a dosarului privind OUG 13.

Întrebat dacă prin decizia CCR procurorii nu mai pot investiga nicio infracţiune legată de procesul de elaborare a legilor de către Guvern, Tudorel Toader a răspuns: 'CCR a statuat prin decizie că procurorul nu poate ancheta oportunitatea, nu poate ancheta constituţionalitatea, nu poate ancheta procedura legislativă. Faptele de drept comun, evident, rămân în sarcina procurorului'.

Parchetul General invocă, în motivarea soluţiei de clasare a dosarului privind OUG 13, considerente care apar în decizia Curţii Constituţionale pronunţată în urma sesizării privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi DNA, arătând că aspectele sesizate 'nu pot face obiectul activităţii de cercetare penală'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO