1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Toader: Merg la Guvern. Dacă a trimis cererea de revocare, demisia e fără obiect

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, că va vorbi la telefon cu premierul şi va merge la Guvern, aşa cum fusese stabilit, precizând că, dat fiind că premierul a trimis la Cotroceni cererea de revocare a sa, demisia rămâne fără obiect, scrie News.ro. El a susţinut că premierul i-a spus că nu îi poate cere demisia şi că i-a transmis să se mai gândească. Toader a susţinut că a aflat din presă multe probleme privind justiţia, înainte de a le afla el direct.

18 apr, 2019 | News.ro

El a spus că nu este interesat de funcţia de procuror general şi a evitat să formuleze o opinie despre cel care ar urma să îl înlocuiască. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a refuzat joi să precizeze dacă asupra sa au fost făcute presiuni, limitându-se la a refuza pentru moment un răspuns. De asemenea, el a invocat declaraţiile făcute într-un interviu, unde a afirmat că, atunci când nu va mai putea să îşi îndeplinească funcţia în parametrii constituţionali, va pleca. "Ceea ce se va întâmpla în zilele următoare", a spus ministrul.

"La momentul la care am stabilit, înţeleg că demisia nu era tirmisă la Cotroceni. Domnia as mi-a spus, textual: "Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi apreciaţi. Dacă a tirmis la Cotroceni, demisia miea rămâne fără obiect", a spus Toader.

El a preciza că va vorbi la telefon cu premierul şi apoi va merge la Guvern, scrie News.ro.

Toader a menţionat : "Dorinţa prim-ministrului e decisivă şi o voi respecta".

El a ţinut să precizeze că de multe ori a aflat probleme privind justiţia, de la presă, înainte de a le afla el, direct.

Întrebat în legătură cu afirmaţia conform căreia va prezenta într-o scrisoare motivele revocării, a replicat: "Nu mi-am propus să fac polemici".

În opinia sa, şi-a îndeplinit obligaţiile şi pleacă mulţumit de experienţa pe care a dobândit-o, menţionând că el a pus în aplicare experienţa pe care a avut-o ca judecător constituţional.

"Sigur, niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea", a declarat el.

Toader a remarcat că a făcut parte din trei guvern.

"Am avut continuitate. Am fost onorat", a adăugat el.

Întrebat dacă îşi va da demisia, în cazul în acre preşedintele va refuzaa revocarea, a dat asigurări că nu va fi un blocaj.

Întrebta în legătură cu posibilul nou ministru al justiţiei, eugen nicolicea, el le-a sugerat jurnaliştilor să-i întrebe pe cei care l-au propus.

Tudorel Toader spune că nu este interesat de funcţia de procuror general.

"Nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva. Eu am fost procuror la început. Visul meu nu este să fiu procuror şi la sfârşit de carieră", a precizat ministrul Justiţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO