Toată Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost scoasă la licitație. A fost publicat și anunțul pentru lotul 1, care va face legătura cu Sibiu – Pitești

Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 din Autostrada Sibiu - Făgăraș (14,25 km) a fost publicat pe 6 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), după ce au fost lansate în licitație și celelalte trei tronsoane. Conectarea orașelor Sibiu și Brașov prin autostradă este cerută și de mari companii, cu afaceri în cele două orașe din Ardeal.
Anemona Andone - lun, 08 aug. 2022, 12:56
Toată Autostrada Sibiu - Făgăraș a fost scoasă la licitație. A fost publicat și anunțul pentru lotul 1, care va face legătura cu Sibiu - Pitești

Obiectul contractului publicat sâmbătă seara în SEAP constă în proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G), km 0+000- km 14+253”, în lungime de aproximativ 14,25 km.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 2,098 miliarde de lei și 2,471 miliarde de lei.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 14 octombrie 2022, conform calendarului actual din SEAP.

traseu autostrada sibiu fagaras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amintim că anunțurile de participare pentru proiectarea și execuția a trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș au fost publicate miercuri, 3 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Constructorii interesați de aceste licitații ar putea fi anunțați până la jumătatea lunii octombrie, dacă va fi respectat calendarul actual.

  •  Tronsonul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată de 1,713 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată de 1,163 miliarde de lei (fără TVA).

Datele limită pentru depunerea ofertelor sunt :
– 11 octombrie 2022/tronsonul 2
– 12 octombrie 2022 /tronsonul 3
– 13 octombrie 2022/tronsonul 4.

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.
Autostrada Sibiu – Făgăraș – Brașov este cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mai mari angajatori privați din România.
Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...