Toată lumea în Marea Britanie trebuie să vorbească engleza – Primarul Londrei

Toată lumea care trăieşte în Marea Britanie trebuie să poată vorbi limba engleză şi ar trebui să se renunţe la aşa-numita practică 'multi-culty' de a traduce informaţii în alte limbi, a cerut primarul Londrei Boris Johnson, criticând 'balcanizarea' societăţii britanice, notează marţi ziarele The Telegraph şi Daily Mail.
Economica.net - mie, 07 ian. 2015, 07:22
Toată lumea în Marea Britanie trebuie să vorbească engleza -  Primarul Londrei

Primarul Londrei a spus că el este de acord ‘cu pasiune’ cu sugestia lui Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP), că personalul NHS (Sistemul Naţional de Sănătate britanic n.r.) ar trebui să aibă o bună cunoaştere a limbii engleze.

În timpul intervenţiei sale în propria emisiune lunară la radioul LBC, Johnson a fost întrebat despre remarcile lui Farage, care afirmase în weekend că este de acord ca medicilor şi asistentelor medicale ce nu stăpânesc bine limba engleză ‘să li se facă vânt’ din NHS.

‘Sunt de acord cu pasiune cu tine’, i-a declarat el unui ascultător care a telefonat pentru a spune că împărtăşeşte opinia lui Farage. ‘Sunt uimit de rapoartele că oamenii nu se pot face înţeleşi când vorbesc în engleză cu persoanele care lucrează în NHS. Este foarte rău’.

Boris Johnson, primarul Londrei, co-găzduieşte emisiunea lunară la postul de radio LBC (intitulată ‘Întrebaţi-l pe Boris’ n.r.). ‘Cred că toată lumea din Londra, toată lumea care vine să lucreze în economia noastră, ar trebui să poată vorbi engleza’.

‘Aceasta este o ţară în care limba engleză este vorbită de o mie de ani. Cred că ar trebui să avem o cultură în această ţară în care faci ceea ce fac romanii şi vorbeşti engleza’, a insistat el.

Johnson a remarcat că există părţi ale Londrei, cum ar fi cartierul Tower Hamlets, unde generaţii de familii de imigranţi nu au reuşit să înveţe limba engleză şi, mulţumită disponibilităţii mass-media în limba lor, nu au simţit niciodată nevoia să se schimbe.

‘Oamenii trăiesc în bună înţelegere în propria lor comunitate şi nu simt nevoia de a vorbi limba comună a acestui oraş, a acestei ţări’, a notat el. ‘Este o oportunitate ratată pentru aceşti oameni’. Remarcând că a existat o ‘multi-culty’, o ‘balcanizare’ a culturii în trecut în care consiliile traduceau toată publicitatea lor în limba engleză şi copiilor li se preda într-o varietate de limbi, el a subliniat: ‘Cred că este o abordare dezastruoasă. Noi ar trebui să le predăm, iar ei ar trebui să înveţe, în limba engleză’.

‘Nu vreau să par ostil vorbitorilor de alte limbi. Alte limbi sunt lucruri frumoase, dar aceasta este o ţară în care se întâmplă să se vorbească engleza… Nu este o limbă dificilă. Engleza este incredibil de uşor să o vorbeşti’, a mai spus el.

Cu toate acestea, Johnson s-a abţinut să spună clar dacă angajaţii NHS ar trebui demişi, notează The Telegraph. El a insistat că este o cerinţă pentru cei care dau examene de cetăţenie să aibă o bună cunoaştere a limbii engleze, iar personalul NHS trebuie să atingă aceste niveluri.

Te-ar mai putea interesa și
Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro începând din 15 mai
Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro începând din 15 mai
Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru capacitatea de producţie în......
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei și Saint-Gobain România, parte a Grupului ...
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford Motor ia în considerare să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030, o schimbare faţă ...
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
Statele Unite au adăugat joi pe lista lor neagră comercială 37 de entităţi chineze, printre care unele companii având ...