Toate codurile IBAN ale conturilor Revolut din România se modifică! A început transferul clienților către Lituania

Printr-o scrisoare trimisă către principalii clienți din Europa Centrală și de Est, Revolut Ltd anunță clienții din aceste țări că vor fi transferați către Revolut Lituania, așa cum au anunțat de mai multă vreme. Noile condiții de transfer nu implică momentan modificări de tarife și comisioane, iar fintech-ul londonez își explică mișcarea prin necesitatea protejării clienților de efectele Brexitului. Toate codurile IBAN se modifică.
Gabriela Ţinteanu - mie, 15 iul. 2020, 18:52
Toate codurile IBAN ale conturilor Revolut din România se modifică! A început transferul clienților către Lituania

„Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit”, spune scrisoarea trimisă de Revolut clienților săi.

Posesorii cardurilor Revolut vor putea folosi în continuare Revolut, indiferent de rezultatul Brexitului, iar fondurile clienților vor rămâne protejate de partenerii bancari.

Termenii și condițiile de transfer sunt aproape identici cu cei actuali practicați în Regatul Unit. Modificările existente sunt doar pentru asigurarea conformității cu legile locale, după cum precizează scrisoarea. Iată un rezumat al principalelor modificări:

– Entitatea Revolut cu care clienții vor avea avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronici autorizată de Banca Lituaniei. Această entitate are permisiuni echivalente cu cele ale entității Revolut din Regatul Unit (Revolut Ltd) și a pașaportat aceste permisiuni în toată Europa.

– Pentru reclamații legate de serviciul Revolut, clienții sunt îndreptați către Banca Lituaniei.
Dreptul care guvernează termenii și condițiile va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene. În unele cazuri, poate exista dreptul de a susține o plângere în instanța din țara clientului, în temeiul legilor din țara respectivă.

– După transfer, toți clienții din ECE vor primi noi coduri IBAN SWIFT și SEPA pentru conturi în euro. Fiecare client va fi anunțat personal. După ce clienții Revolut vor primi noul cod IBAN, ei vor trebui să trimită noile detalii angajatorului, prietenilor sau familiei ca să poată primi transferuri în contul Revolut.

– Totodată, Revolut anunță pe această cale că orice client nemulțumit își poate închide gratuity contul selectând pictograma de profil din aplicația Revolut, atingând pictograma Setări, derulând în partea de jos a paginii și alegând „Închide contul”, înainte sau după transferul către entitatea din Lituania.

În prezent cardul Revolt este disponibil în peste 150 de monede diferite. Oamenii pot scoate de la orice bancomat din lume sumele dorite de bani în moneda dorită fără să plătească sumele de bani uzuale plătite la un card obișnuit pentru retragere și schimb valutar. Dintre avantajele cardului Revolut: plăți fără comisioane, conversie în valuta dorită la cursuri interbancare (mult mai mici decât ce se oferă la un card obișnuit pe un serviciu similar),îndeplinește funcția de portiofel electronic și posesorul poate transfera oricand sume de bani instant,la costuri mult mai mici decat în mod normal.

Cu ajutorul cardului Revolut poți efectua tranzacții în peste 150 de monede, fără să plătești comisioane ori alte taxe obișnuite pentru astfel de servicii. Cardul are totuși limitări în 24 de valutare pe care le poți deține în contul virtual bancar.

În România cardul Revolut s-a lansat in 2018 și de atunci e într-o continuă popularitate. Anul acesta, în 2020 numărul utilizatorilor pe piața din România va depăși probabil milionul de utilizatori. Dacă vrei să-ți deschizi un cont standard te costă 25 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...