1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Toate şedinţele Consiliului de Administraţie al BNR se desfăşoară online din cauza Covid-19 pe o rețea internă securizată a BNR

"Toate şedinţele Consiliului de Administraţie al BNR care au avut loc de la începerea pandemiei şi până în prezent nu s-au desfăşurat direct, ci pe o reţea internă a BNR cu o conexiune separată pentru fiecare persoană implicată", a declarat Dan Suciu, directorul direcţiei comunicare din banca centrală, care a spus că fiecare conexiune a fost perfect securizată.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, majoritatea întalnirilor care au condus la aprobarea raportului asupra inflaţiei, a raportului de sustenabilitate şi a altor reuniuni ale liderilor sau directorilor de direcţii din BNR s-au ţinut online, după cum spune Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR.

Acesta a arătat în cadrul unei videoconferinţe de specialitate că multe dintre activităţile băncii centrale s-au schimbat în ultima perioadă ca urmare a declanşării pandemiei Covid 19. Astfel, urmând direcţiile trasate de celelalte bănci centrale din Uniunea Europeană, circa 90-95% din documentele intrate în BNR au fost online. Asta, în condiţiile în care, majoritatea solicitărilor, cererilor, depunerilor de acte se făceau până în luna martie a acestui an, fizic, la Registratura BNR.

Tolici a arătat că în sprijinul telemuncii, întâlnirile între membrii mai multor direcţii din BNR s-au ţinut exclusiv online. Inclusiv cele ale Consiliului de Administraşie al BNR. Astfel, aşa cum a subliniat Dan Suciu, purtărtor de cuvânt şi director al direcţiei Comunicare din BNR, toate şedinţele Consiliului de Administraţie al BNR s-au ţinut fără întâlnirea fizică a membrilor. Astfel, toate şedinţele depolitică monetară au fost ţinute online, dar nu printr-o platformă oarecare,ci prin una proprie a BNR, care a avut canal propriu pentru fiecare persoană participantă la discuţie şi, bineînţeles, securitatea necesară. 

Conform directorului de HR al BNR, Mugur Tolici, la nivelul băncilor centrale din Uniunea Europeană un procent cuprins între 15% şi 75% dintre angajaţi au lucrat de labirou, iar restul s-au axat pe telemunca.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO