Top 5 telefoane ideale pentru vacanţă

Fie că este utilizat pentru a ține legătura cu familia și prietenii, sau că este folosit pentru jocuri, pentru a naviga pe Internet sau a accesa rețelele de socializare, smartphone-ul nu lipsește din bagajul pentru vacanță.
Economica.net - joi, 22 aug. 2013, 12:00
Top 5 telefoane ideale pentru vacanţă

Pentru a profita din plin de avantajele oferite de anumite modele cei de la The PhoneGeeks ai EuroGsm au realizat un top al celor mai adecvate telefoane pentru concediu, în funcție de cele mai importante criterii de care trebuie să se țină cont în acest caz: dimensiune, greutate, rezistenţă şi durata de viață a bateriei.

„Printre telefoanele care nu ocupă mult loc în geanta de plajă sau în rucsac se numără Nokia Asha 210 dual-SIM, un smartphone perfect pentru cei care preferă tastatura fizică în detrimentul celei on-screen, dar și Acer Liquid Z2, un telefon inteligent, disponibil în rețeaua EuroGsm la un preț atractiv”, a precizat Alexandra Gună – ThePhoneGeeks.

Un alt model de telefon practic din punct de vedere al transportului este Sony Xperia Z, acesta fiind totodată smartphone-ul cu cel mai mare grad de rezistență la apă, alături de  Samsung Galaxy SIII Mini, caracterizat de echipa ThePhoneGeeks ca fiind unul dintre modelele Samsung care îşi păstrează configuraţia de top, într-o carcasă de dimensiuni reduse.

„Şi fanii iOS sunt avantajaţi când vine vorba despre aceste criterii, întrucât design-ul şi greutatea modelului iPhone 5 fac ca acesta să fie ușor de transportat”, a adăugat Adi Coman – The PhoneGeeks.

Durata de viață a bateriei, importantă atunci când suntem în concediu

Atunci când pleacă în vacanță, utilizatorii mai trebuie să țină cont și de autonomia bateriei telefonului mobil, mai ales dacă decid să meargă în locuri fără acces rapid la o sursă de energie. În acest sens, e bine de știut că dimensiunea ecranului nu este singura caracteristică ce influențează autonomia bateriei, un rol important fiind jucat și de procesor și de compatibilitatea dintre software și hardware.

„Durata de viață a bateriei este influențată în primul rând de aplicațiile instalate pe dispozitiv și de tehnologia de transfer de date utilizată. De exemplu, autonomia bateriei în cazul modelului HTC One poate ajunge la 27 de ore, dacă este utilizată rețeaua 2G, și poate scădea până la 18 ore dacă este utilizat în modul 3G”, a explicat Alexandra Gună.

Cu o capacitate a bateriei de 3200 mAh, HTC Butterfly S le permite utilizatorilor să vizioneze clipuri în format HD, să asculte muzică, să facă fotografii sau să navigheze pe Internet pentru un timp mai îndelungat. Un alt model practic din punct de vedere al performanțelor bateriei este Samsung Galaxy S4 Mini.

Capacități cu adevărat uimitoare ale bateriei are și telefonul Motorola Droid Maxx, care poate avea o autonomie de până la 48 de ore în cazul convorbirilor și chiar de 600 de ore în modul stand-by.

Nu în ultimul rând, celor care au obiceiul de a-și verifica mail-ul de serviciu în timpul vacanței le este recomandat modelul Blackberry Q10, care are o baterie puternică, ce poate rezista până la 13 ore de convorbire, în rețeaua 3G.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...