Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai

Autostrada Bucureștiului (A0) și mega-podul de la Brăila reprezintă șantierele de infrastructură rutieră cu cele mai mari progrese înregistrate în luna mai, potrivit raportărilor către Compania de Drumuri. Astfel, topul constructorilor este dominat de grecii de la Aktor, turcii de la Alarko și italienii de la Astaldi/WeBuild.
Anemona Andone - Dum, 22 mai 2022, 22:15
Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai

Grecii de la Aktor ocupă primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, cu un avans de 4,44 puncte procentuale pe lotul 3 al A0 Sud. Constructorul elen a ajuns la un grad de execuție de peste 8% pe acest tronson din Autostrada Bucureștiului.

progrese autostrazi mai 2022

 

 

 

 

 

 

Pe locul al doilea se situează turcii de la Alsim Alarko, ocupanții primului loc în ultimele luni. Constructorul turc a raportat luna aceasta un progres de 3,68 puncte procentuale pe lotul 1 al A0 Sud. Astfel, lucrările pe secțiunea dintre Glina și Vidra sunt realizate în proporție de aproape 40%.

Podiumul clasamentului este ocupat de italienii de la Astaldi/WeBuild, care au avansat la mega-podul de la Brăila cu 3,67 puncte procentuale. Constructorul italian a realizat astfel peste 63% din lucrările prevăzute în contractul pentru „Golden Gate”-ul peste Dunăre.

În top urmează austriecii de la Porr, cu un progres de 2,95 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Lucrările pe prima secțiune din cel mai important proiect rutier al României sunt realizate în proporție de peste 68%.

Mai departe, constructorul român Dorinel Umbrărescu a avut un avans de 1,5 puncte procentuale pe lotul Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania (A3). Aici, grupul UMB a executat aproape un sfert din lucrările din contract.

Italienii de la Tirrena Scavi au raportat la rândul lor un progres de 1,47 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Lucrările pe acest lot al primului drum expres din România sunt realizate în proporție de 46%.

Pe restul șantierelor au fost înregistrate progrese mai mici de 1,4 puncte procentuale sau nu au fost raportate noile cifre.

FOTO: Autostrada A0 Sud Lot 3 (captura video, sursa: Infrastructure Romania)

Te-ar mai putea interesa și
Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic
Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic
Samsung Electronics va investi 500 de milioane de dolari în Mexic, pentru a majora producţia de electrocasnice, a anunţat pe Twitter ministrul de Externe, Marcelo Ebrard, transmite Reuters....
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor pentru investitori pentru a nu risca infracțiuni de evaziune fiscală
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor ...
Inspectorii ANAF au intensificat controalele asupra veniturilor obținute de români din minarea sau tranzacționarea de ...
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Marți a fost semnat contractul pentru execuție lucrări "Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București ...
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA), amiralul Osama Rabie, a anunţat că în anul financiar ce s-a încheiat ...