Top constructori autostrăzi: Strabag, Nurol și UMB au avut cele mai mari progrese în august

Austriecii de la Strabag ocupă primul loc în topul constructorilor după progresele raportate în august pe șantierele șoselelor de mare viteză din România. În clasament urmează turcii de la Nurol, cu lucrări la Autostrada Transilvania (A3) și grupul UMB, cu lucrări la Drumul Expres Craiova - Pitești (DEx12).
Anemona Andone - joi, 29 sept. 2022, 22:32
Top constructori autostrăzi: Strabag, Nurol și UMB au avut cele mai mari progrese în august

Strabag a reintrat în clasamentul constructorilor de autostrăzi și drumuri expres din România, cu lucrările la șoseaua ce va face legătura între Centura Oradei și Autostrada Transilvania (A3). Progresul de 18 puncte procentuale raportat luna trecută îl plasează pe primul loc în top.

Un avans lunar spectaculos a raportat și constructorul turc Nurol, pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3). Lucrările pe cei peste 13 kilometri din A3 au progresat cu aproape 15 puncte procentuale, ajungând la un grad de execuție de 48,18% în mai puțin de un an de la începerea lor.

Podiumul este completat de grupul UMB, cu un progres de 7 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Constructorul român a realizat 43% din lucrările lotului de 31,75 kilometri.

progrese autostrazi august 2022

 

 

 

 

 

 

În clasament urmează austriecii de la Porr, cu un avans de 4,14 puncte procentuale pe lotul 1 din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, secțiunea Sibiu – Boița din A1 este realizată în proporție de peste 82%, primii 13 kilometri din Autostrada Sibiu – Pitești (A1) urmând să fie dați în trafic la finalul anului, conform estimărilor oficiale.

Pe a cincea poziție se află turcii de la Alsim Alarko, cu un progres de 3,68 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra din Autostrada Bucureștiului (A0). Aceștia au ajuns la un grad de execuție de peste 48% pe cei 16,93 kilometri din sectorul sudic al A0.

Mai departe, UMB a avut un prim avans de 3,5 puncte procentuale pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3). La fel ca drumul expres construit de Strabag, și acest șantier abia a intrat în monitorizarea lunară a proiectelor, realizată de ECONOMICA.NET.

Topul continuă cu firme din Italia. WeBuild a avut luna trecută un progres de 3,10 puncte procentuale pe lotul 5 Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Lucrările pe cei 30,35 kilometri au ajuns la un stadiu fizic de 16,20%.

Și Tirrena Scavi a raportat un avans de 1,28 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12). Lotul de 17,7 kilometri este realizat în proporție de 53,50%.

Un progres de 0,08 puncte procentuale au mai raportat turcii de la Alarko pe lotul 2 Vidra – Bragadiru din Autostrada Bucureștiului (A0).

Pe alte patru șantiere monitorizate de ECONOMICA.NET, fie nu s-a înregistrat niciun progres, fie acesta nu a fost raportat.

FOTO – VIDEO: Legătura Autostrada A3 (Biharia) – Centura Oradea (Sântandrei) – Asociația Pro Infrastructură (API)

 

Te-ar mai putea interesa și
Pachetul salarial de 56 mld. USD pentru Elon Musk, aprobat de acționari, dar încă în cumpănă
Pachetul salarial de 56 mld. USD pentru Elon Musk, aprobat de acționari, dar încă în cumpănă
Acționarii Tesla au aprobat după intense dispute, conform lui Elon Musk, pachetul său salarial de 56 de miliarde de dolari. Încasarea spectaculoasei sume sau a unui pachet de acțiuni în......
Departamentul Muncii al SUA a înregistrat în iunie cea mai mare creștere a numărului de cereri de ajutor de șomaj începând din august 2023
Departamentul Muncii al SUA a înregistrat în iunie cea mai mare creștere a numărului de cereri de ajutor de șomaj începând ...
Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj a înregistrat cea mai mare creştere ...
Șeful Samsung Jay Y. Lee dorește să extindă coperarea cu Meta, Qualcomm și Amazon
Șeful Samsung Jay Y. Lee dorește să extindă coperarea cu Meta, Qualcomm și Amazon
Preşedintele Samsung Electronics, Jay Y. Lee, s-a întâlnit cu şefii Meta, Mark Zuckerberg, Qualcomm, Cristiano Amon şi ...
Grupul Renault a prezentat electricul Alpine A290, un Renault 5 în variantă premium
Grupul Renault a prezentat electricul Alpine A290, un Renault 5 în variantă premium
Grupul francez Renault a prezentat modelul electric Alpine A290, o reinterpretare cu caracteristici premium și cu un motor ...