Top constructori autostrăzi: Strabag, Porr și Alarko au avut cele mai mari progrese în iunie

Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi s-au înregistrat luna trecută pe lotul Tg. Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania al austriecilor de la Strabag, pe secțiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești a austriecilor de la Porr și pe lotul 2 din A0 Sud al turcilor de la Alsim Alarko. Datele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe luna iunie nu sunt însă actualizate pentru “Autostrada Ford” sau Podul de la Brăila.
Anemona Andone - lun, 05 iul. 2021, 23:03
Top constructori autostrăzi: Strabag, Porr și Alarko au avut cele mai mari progrese în iunie

Strabag domină și în iunie clasamentul constructorilor de autostrăzi din România, după un avans de peste 5 puncte procentuale pe lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania. Realizat în proporție de peste 55%, acest lot ar urma să fie finalizat în 2021, conform estimărilor constructorului și ale CNAIR, înainte de termenul contractual care expiră anul viitor.

Mai departe, austriecii de la Porr au raportat luna trecută un progres de peste 2 puncte procentuale pe secțiunea 1 Sibiu – Boița din cel mai important proiect rutier al României. Astfel, lucrările pe primul lot în construcție din Autostrada Sibiu – Pitești sunt realizate în proporție de peste 41%.

Progrese autostrazi iunie 2021

 

 

 

 

 

Podiumul este completat de turcii de la Alsim Alarko, care au avut în iunie un avans de peste 1 punct procentual pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Pe acest contract, ei au ajuns la un stadiu al lucrărilor de 16,15% luna trecută. Același constructor lucrează și pe lotul 1 din A0 Sud, unde a raportat însă un progres mai mic, de 0,21 puncte procentuale. Pasionații de infrastructură au postat recent imagini cu fabrica de grinzi amplasată între cele două loturi (video jos).

 

În clasament urmează grecii de la Aktor, cu un avans de sub 1 punct procentual pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, până la un grad de execuție de 85,90%. Amintim că șeful Transporturilor Cătălin Drulă a declarat în repetate rânduri că acest lot de peste 24 de kilometri va fi deschis traficului în 2021.

Italienii de la Impresa Pizzarotti au raportat la rândul lor un progres 0,01 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, ce ar trebui de asemnea deschis integral circulației anul acesta, după deschiderea parțială din decembrie anul trecut.

Pe restul șantierelor, precum Drumul Expres Craiova – Pitești („Autostrada Ford”) sau Podul de la Brăila, datele nu sunt actualizate pe luna iunie.

FOTO: Autostrada Transilvania, lotul Tg Mureș – Ungheni, constructor: Strabag (sursa: rocklee, membru al forumului PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură)

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către alegerea cadourilor perfecte pentru colegii de la muncă și partenerii de......
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...