Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Aktor au avut cele mai mari progrese în septembrie

Clasamentul constructorilor de șosele de mare viteză este dominat și în luna septembrie de austriecii de la Strabag. Pe primele locuri apare în continuare și cel mai puternic constructor român de autostrăzi, UMB, urmat de grecii de la Aktor.
Anemona Andone - mar, 25 oct. 2022, 18:15
Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Aktor au avut cele mai mari progrese în septembrie

Constructorul austriac Strabag a înregistrat și în septembrie cel mai mare avans de pe marile șantiere de infrastructură rutieră din România, de aproape 15 puncte procentuale. Astfel, acesta a realizat deja o treime din lucrările aferente drumului de legătură Centura Oradea – A3 (18,96 km).

La rândul său, grupul UMB a avut un progres de 8,5 puncte procentuale pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania. Constructorul român a ajuns la un grad de execuție de 12% pe acest tronson al A3.

Același grup român de construcții a raportat un prim avans de 8 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). De altfel, aici a fost așternut deja asfalt.

progrese autostrazi septembrie 2022

 

 

 

 

 

 

 

Mai departe, grecii de la Aktor au înregistrat un progres de peste 7 puncte procentuale pe lotul 3 din A0 Sud. Astfel, lucrările pe tronsonul dintre Bragadiru și Joița (17,96 km) sunt realizate în proporție de peste 20%.

Clasamentul continuă cu grupul UMB, cu un avans de 6 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Lucrările la cei 31,75 de kilometri au ajuns la un stadiu de 49%.

Turcii de Nurol au înregistrat un progres de 4,33 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania, depășind un grad de execuție de 52%.

Lucrările par să evolueze și pe șantierul Podului de la Brăila, unde italienii de la WeBuild au sărit de 80% la stadiul fizic. Rămâne de văzut dacă la final de an va fi dată în folosință cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din România, de după Revoluție.

Un alt proiect care ar putea fi gata anul acesta este lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești. Austriecii de la Porr au avut la rândul lor un progres de peste 4 puncte procentuale, lucrările pe cei 13,17 kilometri ai A1 fiind realizate în proporție de peste 86%.

În top urmează italienii de la WeBuild, cu un avans de 3,8 puncte procentuale pe secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Astfel, al cincilea lot din cel mai important proiect rutier al României a ajuns la un grad de execuție de 20%.

Progrese de peste 3 puncte procentuale au înregistrat și turcii de la Alarko, pe loturile 1 și 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud).

Grupul UMB revine în top cu un avans de 3,1 puncte procentuale pe tronsonul Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania. Stadiul fizic a depășit 40% pe această secțiune dificilă de construit.

Italienii de la Tirrena Scavi au raportat la rândul lor un progres de aproape 2 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, unde au ajuns la un grad de execuție de peste 55%.

Singurul șantier monitorizat pe care nu a mai fost raportat niciun avans de câteva luni este Drumul Expres Brăila – Galați. Proiectul de 11 kilometri, câștigat de UMB, pare să fi intrat într-un blocaj.

FOTO – VIDEO: Legătura Autostrada A3 (Biharia) – Centura Oradea (Sântandrei) – sursa YouTube Asociația Pro Infrastructură

Te-ar mai putea interesa și
Rețele Electrice Dobrogea a remediat problemele de alimentare cu energie electrică pentru 90% din clienții afectați în ultimele zile. 28.000 de consumatori încă nu au electricitate
Rețele Electrice Dobrogea a remediat problemele de alimentare cu energie electrică pentru 90% din clienții afectați în ...
Compania Rețele Electrice Dobrogea a anunțat astăzi după-amiză că echipele sale de intervenție, ale contractorilor și cele mobilizate de la alte regiuni au reconectat la rețea circa 90% din......
5.378 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2023 – date ONRC
5.378 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2023 – date ONRC
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a scăzut cu 0,17% ...
Guvernul României a adoptat Strategia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Procedura de infringement va fi închisă
Guvernul României a adoptat Strategia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Procedura de infringement va ...
Guvernul a adoptat miercuri Strategia pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, având ...
Black Friday 2023. Sameday a livrat peste 4 milioane de colete în primele zile de campanie. „Pentru noi, Black Friday este ca un examen”
Black Friday 2023. Sameday a livrat peste 4 milioane de colete în primele zile de campanie. „Pentru noi, Black Friday ...
Sameday a livrat peste 4,1 milioane de colete în perioada de Black Friday, între 10 și 22 noiembrie. Cea mai aglomerată ...