1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Top constructori autostrăzi: Trameco, Alpenside şi Umbrărescu au avut cele mai mari progrese în octombrie

Firmele româneşti au dominat şi în octombrie topul constructorilor de autostrăzi. Astfel, cele mai mari progrese pe şantiere au fost raportate luna trecută de către orădenii de la Trameco, Alpenside şi Umbrărescu.

12 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

Orădenii de la Trameco se situează şi în octombrie pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi din România. Astfel, ei au ajuns luna trecută la un grad de execuţie de 56,82%, pe lotul Biharia – Borş din Autostrada Transilvania, după un progres de 16,64 puncte procentuale faţă de septembrie. 

Şi pe lotul Râşnov – Cristian s-a înregistrat un avans de 8,3 puncte procentuale. Constructorul român Alpenside a ajuns pe această porţiune din Autostrada Comarnic – Braşov la un grad de execuţie de peste 10% în octombrie (video jos). 

Dorinel Umbrărescu a raportat la rândul său un progres de 7 puncte procentuale pe Centura Bacău, care cuprinde primii kilometri de autostradă din Moldova.

În clasament urmează italienii de la Astaldi, cu un avans de 2,8 puncte procentuale pe tronsonul lor din Autostrada Transilvania. Astfel, ei au ajuns luna trecută la un grad de execuţie de 82,50% pe lotul Iernut – Cheţani.

Şi italienii de la Pizzarotti au raportat un progres de 2,6 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda, până la un stadiu al lucrărilor de 80,50%.

Un avans de 1,82 puncte procentuale au înregistrat şi grecii de la Aktor pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, până la un grad de execuţie de 60,02%.

Progrese mai mici, de sub un punct procentual, au fost raportate şi pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, construit de firma românească Straco, şi la mega-podul de la Brăila, făcut de italienii de la Astaldi.

Primele trei locuri în clasamentul constructorilor de autostrăzi au mai fost ocupate de firme româneşti şi în luna iunie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO