Top constructori cale ferată: Arcada, Porr și WeBuild au avut cele mai mari progrese în august

Gălățenii de la Arcada Company s-au situat din nou pe primul loc în topul constructorilor de cale ferată cu lucrările în stațiile de pe linia București - Constanța. Pe podium au urmat austriecii de la Porr și italienii de la WeBuild, după progresele de pe șantierele feroviare din luna august.
Anemona Andone - mar, 03 oct. 2023, 22:22
Top constructori cale ferată: Arcada, Porr și WeBuild au avut cele mai mari progrese în august

Arcada Company, companie românescă pretendentă la titlul de „UMB al căilor ferate”, a avut pentru a doua lună la rând cel mai mare progres pe șantierele feroviare din România, monitorizate de ECONOMICA.NET. Lucrările în stațiile Fetești și Ciulnița din cadrul liniei de cale ferată București – Constanța au progresat cu 4 puncte procentuale, fiind realizate în procent de 18% în august.

 

 

 

Pe poziția a doua s-a situat Porr Construct, cu un avans de 1,56 de puncte procentuale la lucrările pentru redeschidera circulației între Vidra și Comana pe linia București – Giurgiu. Conform datelor CFR Infrastructură, se pare că subsidiara constructorului austriac a primit o nouă extensie de timp, până în martie 2024, pentru finalizarea lucrărilor ajunse la un grad de execuție de peste 78%.

Podiumul este completat de asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales, cu un progres de 1,22 de puncte procentuale pe lotul km 614 – Bârzava. Lucrările de reabilitare a secțiunii de aproape 42 de kilometri sunt executate în proporție de peste 87%.

Pe următoare poziție se situează asocierea Aktor – Alstom – Arcada, cu un avans de 1 punct procentual pe subsecțiunea tunelurilor Apața – Cața a tronsonului de cale ferată Brașov – Sighișoara. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns în august pe acest șantier la 18,50%.

Pe restul șantierelor monitorizate de ECONOMICA.NET, progresele au fost mai mici de 1 punct procentual în luna menționată.

Rămâne de văzut când vor mai fi deschise șantierele marilor proiecte de infrastructură feroviară finanțate din PNRR, pentru care au fost semnate deja contractele.

Te-ar mai putea interesa și
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta un milion de euro într-un lanț de magazine tip convenience, cu produse......
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii ...
Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, cartierul Băneasa, la o clădire aflată în construcţie, şi a fost ...