1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

IT&C

Top furnizori de internet după viteza medie din 2017 - date ANCOM

Autoritatea de reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat datele statistice privind evoluţia vitezelor medii de descărcare pe internet în 2017. Arbitrul telecom a calculat atât evoluţia vitezelor medii la nivel naţional şi a prezentat, de asemenea, topul vitezelor în funcţie de furnizor, pentru cele mai mari companii de pe piaţă.

15 mar, 2018 | ECONOMICA.net

“În a doua parte a anului 2017, utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de descărcare în creştere, de 115 Mbps pentru internet fix și 20 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro”, a declarat într-un comunicat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în semestrul II 2017 utilizatorii români au avut viteze de download date internet fix în creștere cu 5,5% la nivel național și viteze de download date internet mobil mai mari cu 4,3%, față de semestrul I 2017.

Tendința de creștere se observă și în ceea ce privește viteza medie de upload pentru serviciile mobile, de la 8,60 Mbps în primul semestru al anului trecut la 9,49 Mbps (+10%) în cel de-al doilea semestru. Viteza medie de upload pentru serviciile fixe rămâne aproximativ constantă la 92,77 Mbps.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO