1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Topul companiilor în care sunt investite pensiile românilor din Pilonul II

Cei peste șapte milioane de români care cotizează la Pilonul II de pensii au devenit, indirect, acționari la câteva dintre cele mai mari companii românești listate la Bursa de la București. Aproximativ 40% din sumele strânse sunt plasate în acțiuni cumpărate de pe piața autohtonă de capital. Investițiile de acest fel ale celor șapte administratori ai Pilonului II au crescut substanțial de la an la an. Din 2008 și până astăzi, banii din Pilonul II au fost o sursă esențială de finanțare și dezvoltare pentru companiile românești listate, potrivit Digi24.ro.

14 mai, 2019 | Digi24.ro

Principalele investiții sunt în cele mai mari și bine cotate companii listate la Bursa de Valori București. Este vorba de șase companii cu acționariat majoritar privat, SIF 2 Moldova, SIF 5 Oltenia, Fondul Proprietatea, și trei companii cu acționariat majoritar de stat. În total, în primii 12 emitenți în funcție de expunere, Pilonul II a plasat peste 6,85 miliarde de lei (1,45 de miliarde de euro).

De asemenea, Banca Transilvania, Petrom, Romgaz sau Grupul BRD se află în topul investițiilor realizate de cei șapte administratori, potrivit Digi24.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO