1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Topul constructorilor de autostrăzi, dominat de firme românești. Trameco, Alpenside și Umbrărescu au cele mai mari creșteri

Constructorii români au ocupat și în aprilie primele locuri în topul firmelor care construiesc șosele de mare viteză. Este vorba de orădenii de la Trameco, Alpenside și Dorinel Umbrărescu. Luna trecută a marcat și o premieră, prin începerea oficială a lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României.

13 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Firma oradeană Trameco, o prezență constantă pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, a raportat și luna trecută cel mai avans de pe șantiere, de respectiv 6 puncte procentuale. Astfel, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul său din Autostrada Transilvania a ajuns la 83%, potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În acest ritm, Trameco are toate șansele să finalizeze lotul Biharia – Borș până la 30 iulie, când se estimează inaugurarea sa.

Mai mult, dacă asocierea Astaldi – Max Boegl nu va finaliza până atunci lotul său din Autostrada Transilvania, respectiv Iernut – Chețani, atunci lotul Trameco de la granița cu Ungaria va fi primul tronson de autostradă inaugurat anul acesta.

Locul doi în topul constructorilor de autostrăzi din luna aprilie 2020 este ocupat de către altă firmă românească, Alpenside. Aceasta a ajuns la un grad de execuție de 30,31% pe lotul Râșnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic - Brașov, după un avans de 5,22 puncte procentuale. Pasionații de infrastructură apreciază că acesta este unul dintre cele mai dinamice șantiere de autostrăzi, unde se lucrează șapte zile din șapte, chiar și noaptea.

Podiumul clasamentului din luna aprilie este completat de către firma Sa&Pe Construct a lui Dorinel Umbrărescu. Aceasta a raportat un progres de 5,07 puncte procentuale pe lotul 1 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești ("Autostrada Ford").

În clasament urmează tot firma lui Umbrărescu, cu un avans de 3,52 puncte procentuale pe lotul 2 al tronsonului 2 din Autostrada Ford.

Mai departe, subsidiara concernului austriac Porr a revenit în toplul constructorilor de autostrăzi din România direct pe locul 5. Porr Construct a avut un progres de 2,9 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița al Autostrăzii Sibiu – Pitești în luna aprilie, când a fost deschis oficial șantierul.

Lucrările au progresat luna trecută și pe cele două loturi din Autostrada Sebeș – Turda. Astfel, grecii de la Aktor au raportat un avans de 1,8 puncte procentuale pe lotul 2, in vreme ce italienii de la Pizzarotti au avut un progres de 1,4 puncte procentuale pe lotul 1.

Progrese mai mici, de sub 1 punct procentual, au fost si pe loturile Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, construite de asocierea Astaldi – Max Boegl, respectiv firma românească Straco.

În cazul altor proiecte precum Centura Bacău sau mega-podul de la Brăila, apare același stadiu de executie ca în luna martie. Având în vedere că pe aceste șantiere s-a lucrat totuși luna trecută, este posibil ca datele oficiale să nu fi fost actualizate în cazul acestor proiecte.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO