Topul industriilor care vor beneficia cel mai mult de reţeaua 5G în următorii cinci ani

Aproape fiecare nou smartphone din gama flagship are acum capacități 5G, iar furnizorii de telecomunicații se pregătesc pentru un val de noi clienți 5G odată cu lansarea noilor modele de telefoane din 2021. Viteza și conectivitatea rapidă a 5G au fost marketate de ceva timp, totuși construcţia infrastructurii necesare pentru această nouă reţea legată va dura ceva timp. Acum, analiștii se așteaptă ca veniturile 5G să crească vertiginos în următorii cinci ani, unele industrii fiind de așteptat să obțină mult mai multe beneficii decât altele.
Ion Dobreanu - Dum, 11 apr. 2021, 09:07
Topul industriilor care vor beneficia cel mai mult de reţeaua 5G în următorii cinci ani

Într-o estimare privind veniturile proiectate, Accenture se așteaptă ca industria informației și comunicațiilor să beneficieze cel mai mult economic de o creștere a utilizatorilor 5G, cu o contribuție estimată la 251 miliarde de dolari la PIB-ul SUA între 2021 și 2025.

Urmează îndeaproape industria imobiliară și serviciile, fiecare urmând  să contribuie cu 190 miliarde dolari și, respectiv, 187 miliarde dolari în următorii cinci ani. Alte industrii, cum ar fi producția (159 miliarde de dolari), asigurările și finanţele (140 miliarde de dolari) asistența medicală (120 miliarde de dolari), sunt de așteptat să beneficieze foarte mult de utilizarea pe scară largă a 5G.

Industria automotive ar urma să contribuie cu 113 miliarde de dolari, în timp ce administraţia publică şi industria apărării, cu 88 miliarde de dolari.

Totodată, potrivit unui raport al PwC, utilizarea tehnologiei 5G va ajuta la creşterea productivităţii şi eficienţei în multe sectoare economice, contribuţia la PIB-ul global urmând să ajungă la 1,3 trilioane de dolari, până în anul 2030.

Datele centralizate de PwC relevă faptul că, la nivel regional, America de Nord va înregistra cel mai mare procent de creştere a PIB, urmată de Asia şi Oceania, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

Totodată, la nivel sectorial, se preconizează că SUA şi Australia vor câştiga cel mai mult din aplicaţiile 5G pentru servicii financiare, India din cele pentru utilităţi, iar China şi Germania în industria prelucrătoare.

CITEŞTE ŞI:

Te-ar mai putea interesa și
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Capitala şi toate judeţele ţării sunt în continuare în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). ...
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a crescut
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a ...
Persoanele care doresc înființarea unei societați comerciale în România, beneficiază de o procedură simplificată ...
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
Un număr de 565 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 309 lei ...