Andreas Elsner, Telekom România: Reţeaua 5G va fi relevantă abia din 2025

Reţeaua 5G care promite viteze foarte mari şi lantenţe scăzute va fi tehnologia viitorului, însă deocamdată pentru consumatorul de rând este irelevantă şi va deveni importantă abia din 2025-2026 încolo, crede directorul executiv comercial pentru segmentul rezidenţial din cadrul Telekom România.
Lidia Neagu - lun, 05 apr. 2021, 22:00
Andreas Elsner, Telekom România: Reţeaua 5G va fi relevantă abia din 2025

„Cred că 5G este cu siguranță tehnologia viitorului, însă în acest moment – aici și acum – nu ai use case-urile pentru 5G. Până la urmă, când te uiți la serviciile de streaming, sunt atât de bine optimizate. Nu este nicio diferență dacă ai viteză de 100 mbps sau 300 mbps. Sunt convins că vor exista use case-uri, să nu mă înțelegeți greșit, dar cred că va dura și, la acest moment, 5G-ul este compatibil doar cu smartphone-urile din gama flagship. 5G va fi relevant la nivel personal în 2025-2026 şi abia atunci vei avea nevoia să faci parte din jocul 5G. Este important să înţelegem”, a spus Elsner în cadrul unui eveniment online.

Potrivit acestuia, noua tehnologia 5G este un „must” pe termen lung. El a adăugat că nu foloseşte încă reţeaua 5G pe telefonul personal, în Austria, ţara sa natală.

„Aici, în Austria am reţea 4G, deci nu am 5G pentru că mă simt confortabil să folosesc toate serviciile aşa. Cu siguranţă, mai târziu, pentru toate aplicaţiile pe care le doreşti cu latenţă mică vei avea nevoie de 5G. Când te gândeşti la anumite cazuri de folosinţă, când trebuie să partajezi reţeaua, este o tehnologia minunată. Dar acum, pentru consumatorul mediu, 5G nu este cerut de nimeni, dar pe termen lung va fi important”, a reiterat Andreas Elsner.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă, 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date.

Telekom România a anunţat luni că este compania cu cel mai mare ritm de creștere al abonaților pe mobil, raportat la baza de clienţi de mobil măsurată în luna august 2019. Numărul de contracte postpaid de telefonie mobilă a crescut cu 6,3%, până la 1,65 milioane, iar operatorul spune că tendinţa va continua şi în acest an.

CITEŞTE ŞI:

 

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...