1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Topul mărcilor: ce telefoane te radiază cel mai tare

Pentru majoritatea oamenilor din zilele noastre, smartphone-ul lor este la îndemână 24 de ore pe zi, ceea ce ridică pentru mulţi îngrijorări cu privire la nivelul de radiaţii pe care telefonul lor îl emite şi efectele pe termen lung. În timp ce cercetările concludente cu privire la efectele radiațiilor de la telefonul mobil sunt încă greu de realizat, acest infografic, relizat de Statisa, arată care telefoane emit cea mai mare radiație atunci când sunt ținute la ureche în timpul unui apel.

08 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Oficiul Federal German pentru Protecția împotriva Radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) are o bază de date cuprinzătoare de smartphone-uri - noi și vechi - și nivelul de radiații pe care îl emit. Urmând criteriile stabilite pentru acest grafic, smartphone-ul actual care creează cel mai înalt nivel de radiații este Mi A1 de la producătorul chinez Xiaomi. Pe locul doi este un alt telefon Xiaomi - Mi Max 3. De fapt, companiile chineze sunt reprezentate foarte mult în această listă, cu 8 din primele 16 telefoane. Telefoanele premium Apple, cum ar fi iPhone 7 și iPhone 8, sunt, de asemenea, în clasament, la fel și cele mai noi telefoane Pixel de la Google.

Deși nu există un ghid universal care să numească un nivel "sigur" de radiații de la telefon, certificarea germană "Der Blaue Engel" (Blue Angel) certifică doar telefoanele care au o rată de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram. Toate telefoanele prezentate aici au o valoare mai mare decât dublă.

Infographic: The Phones Emitting the Most Radiation | Statista

Pe de altă parte, smartphone-urile care creează cel mai scăzut nivel de radiații sunt Samsung Galaxy Note8 și ZTE Axon Elite - cu o rată de absorbție specifică de 0,17 watt pe kilogram. De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung ocupe locuri fruntaşe, cu opt dintre smartphone-urile din acest clasament. Acest lucru contrastează puternic cu rivalul lor major Apple. Două iPhone-uri ocupă un loc în lista de telefoane care emit cea mai mare radiație, în comparație cu niciunul de la Samsung.

Statisa atrage atenţia că telefoanele care apar în acest top, au un nivel al radiaţiilor cu mult sub nivelul ratei de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram.

Infographic: The Phones Emitting the Least Radiation | Statista

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO