Toshiba renunţă la vânzarea de televizoare şi electrocasnice în Rusia

Grupul nipon Toshiba îşi va închide divizia din Rusia care vindea televizoare şi electrocasnice, din cauza concurenţei ridicate şi a devalorizării rublei, a anunţat luni publicaţia rusă 'Kommersant', transmit site-ul ibtimes.com şi TASS.
Economica.net - lun, 14 dec. 2015, 12:50
Toshiba renunţă la vânzarea de televizoare şi electrocasnice în Rusia

Grupul nipon Toshiba îşi va închide divizia din Rusia care vindea televizoare şi electrocasnice, din cauza concurenţei ridicate şi a devalorizării rublei, a anunţat luni publicaţia rusă ‘Kommersant’, transmit site-ul ibtimes.com şi TASS.

Conform declaraţiei şefului Toshiba Rusia, Hiroaki Tezuka, compania a abandonat complet piaţa de consum din Rusia.

Cei mai importanţi concurenţi ai Toshiba în Rusia sunt companiile sud-coreene LG şi Samsung, iar Tezuka a explicat că Toshiba, care are o cotă pe piaţa televizoarelor din Rusia de 10%, nu poate concura cu cele două companii, care au o cotă de piaţă de aproximativ 70%.

Producătorul japonez de echipamente electronice Toshiba a raportat recent pierderi nete de 37,8 miliarde de yeni în ultimul an financiar, care s-a încheiat în luna martie 2015, şi, în plus, s-a angajat să-şi remanieze Consiliul de Administraţie după un scandal contabil legat de manipularea rezultatelor în ultimii şase ani.

Directorul general de la Toshiba, Masashi Muromachi a anunţat în septembrie că vrea să restructureze operaţiunile cu probleme şi va revizui strategiile predecesorului său, care a demisionat în luna iulie, după scandal.

Companiile occidentale îşi reduc investiţiile în Rusia, repatriază fondurile şi discută cu băncile cu privire la opţiunile de acoperire a riscului valutar, totul în ideea de a-şi proteja profiturile de deprecierea rublei şi înrăutăţirea prognozelor de creştere.

Producători auto, precum Volkswagen, Jaguar Land Rover, Audi şi BMW, şi-au redus operaţiunile, în timp ce alte companii, precum retailerul finlandez Stockmann şi producătorul de mobilă IKEA, vor să rămână pe această piaţă, dar urmăresc cu îngrijorare evoluţiile. Alte companii importante care şi-au redus prezenţa în Rusia sunt Deutsche Bank, Coca Cola, PepsiCo şi Adidas.

Rubla s-a depreciat anul trecut cu 50%, pe fondul scăderii preţului petrolului, dar şi al aversiunii investitorilor faţă de activele ruseşti în urma sancţiunilor impuse Moscovei de statele occidentale.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...