1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Tot mai mulţi danezi susţin organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării lor la UE - sondaj

Sprijinul faţă de organizarea unui referendum în Danemarca privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană (UE) este în creştere, indică un sondaj de opinie Epinion realizat pentru televiziunea publică daneză DR News, relatează miercuri EUobserver.

08 iun, 2016 | Agerpres

Potrivit sondajului, 42% dintre danezii chestionaţi doresc un vot pentru a afla dacă Danemarca ar trebui să rămână în cadrul UE, respectiv cu cinci puncte procentuale mai mulţi decât în urmă cu trei luni. În februarie a.c., doar 37% spuneau că vor organizarea unui referendum de tipul celui care va avea loc pe 23 iunie în Regatul Unit.

''Cred că este foarte încurajator şi ilustrează faptul că mulţi danezi s-au săturat de modul în care funcţionează Uniunea Europeană'', a declarat Kristian Thulesen Dahl, preşedintele Partidului Popular Danez (de dreapta), pentru DR News.

Kristian Thulesen Dahl a afirmat că partidul său, care face parte - împreună cu Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de David Cameron, - din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE) din Parlamentul European (PE), nu va milita pentru ieşirea Danemarcei din UE, dar, la fel ca premierul britanic, va cere o returnare de puteri ale UE către capitală.

Sondajul Epinion arată, de asemenea, o scădere a sprijinului în general faţă de UE. În noiembrie 2015, 56% dintre danezi afirmau că vor vota în favoarea menţinerii ţării lor în UE în cazul organizării unui referendum. Procentul a ajuns acum la 44%. De asemenea, 31% dintre cei chestionaţi în noiembrie indicau că ar vota împotriva menţinerii ţării în blocul comunitar, iar acum procentul lor este de 42%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO