1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Tot mai mulţi unguri vor să îşi primească salariile în numerar

Un număr tot mai mare de angajaţi din Ungaria ar prefera să îşi primească salariile în numerar, din cauza unei creşteri a taxelor asupra tranzacţiilor financiare, scrie ziarul Magyar Nemzet în ediţia de luni, citat de MTI.

14 oct, 2013 | Mediafax

Până în prezent unul-două procente dintre angajaţi au spus conducerii că sunt îngrijoraţi în legătură cu taxarea retragerii de numerar, dar numărul angajaţilor nemulţumiţi de acest lucru ar urma să crească în următoarele luni, potrivit ziarului.

Un expert, Laszlo Szucs, a declarat publicaţiei că angajaţii au dreptul că solicite să îşi primească salariile în numerar, chiar dacă în contractul de muncă sunt prevăzute transferuri bancare ca metodă de plată.

Intenţia Guvernului de a scuti de la taxare două retregeri de numerar pe lună şi cumpărături cu cardul ar putea să fie o soluţie, apreciază ziarul.

Parlamentul a aprobat la sfârşitul lui iunie un pachet legislativ care prevede, între altele, o creştere a taxei pe tranzacţii financiare de la 0,2 la 0,3% şi o dublează în cazul retragerilor de numerar, la 0,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO