TotalSoft a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 22 mil. euro. În acest an urmează investiţii de 5 mil. euro

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, a înregistrat în ultimii doi ani un trend de creștere constantă a cifrei de afaceri, în 2020 veniturile cumulate ale companiei ridicându-se la valoarea de 22,3 milioane euro, EBIDTA de 3,7 milioane de euro și capital propriu de aproape 20 milioane de euro.
Lidia Neagu - joi, 08 apr. 2021, 13:06
TotalSoft a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 22 mil. euro. În acest an urmează investiţii de 5 mil. euro

Proiectele derulate pe piețele externe au o pondere de 30% din cifra de afaceri a TotalSoft, acest procent urmând să crească în 2021 prin extinderea internațională a unor soluții noi precum Charisma HCM și Charisma Warehouse
Management.

Pentru anul în curs, compania își propune să continue investițiile în tehnologie, produse și inovație pentru care a alocat un buget de peste 5 milioane de euro. De altfel, doar în ultimii 3 ani, TotalSoft a investit aproximativ 10 milioane de euro în îmbunătățirea, rescrierea sau adoptarea de noi tehnologii pentru produsele existente.

De-a lungul anului 2020, TotalSoft și-a consolidat portofoliul de clienți care numără în prezent peste 1.000 de companii. Produsele și serviciile sunt utilizate de clienți din peste 45 de țări, de pe 4 continente.

Local, clienții TotalSoft angajează peste 25% din forța de muncă activă din țară, în timp ce peste 60% dintre firmele incluse în top 100 companii din România sunt clienți TotalSoft.

Astfel, TotalSoft își asumă un rol strategic, de a susține dezvoltarea și digitalizarea business-ului românesc. În acest sens, compania și-a arătat sprijinul față de comunitatea de business din România prin oferirea gratuită a soluției chatbot Timea, care acoperă 80% din procesele desfășurate în cadrul departamentului de HR. La fel de important a fost și suportul oferit de TotalSoft sectorului medical, automatizând laboratoarele care se confruntau cu o cerere imensă de teste COVID-19 cu ajutorul soluției Charisma Medical Software.

În 2021, TotalSoft vizează extinderea rolului său strategic și asupra sectorului public pe care dorește să-l susțină în eforturile de digitalizare. În acest sens, compania este în proces de construire a unei echipe dedicate adresării cerințelor specifice acestui sector.

Investiții în produse noi și dezvoltarea produselor deja existente
În 2020, Totalsoft a continuat investițiile în produsele sale consacrate – Charisma ERP, Charisma Financial Services, Charisma HCM, Charisma Medical Software – și a depus efort în migrarea acestor soluții pe web, folosind noi arhitecturi.

În paralel, compania a continuat investiția în produse noi, dezvoltate pe platforma de digitalizare Charisma EveryWare. Această platformă este cloud-ready, oferă fluxuri de lucru customizabile și scalabilitate. Primul produs finalizat și disponibil pe această platformă este Leasing Origination, o soluție de inițiere credite care oferă suport pentru automatizarea deciziilor și asigurarea unei experiențe digitale pentru clienți.

Pe lângă acesta, mai multe servicii de business sunt deja disponibile în cloud și oferite în regim SaaS: ERP, HCM Solutions, chatbot, HR Reporting As a Service, WMS, Boarding & Contract Origination, etc. Totalsoft a deschis, de asemenea, soluțiile sale către comunitatea dezvoltatorilor software, oferind produse open-source. Platforma Charisma EveryWare este deschisă către colaborarea cu aplicații dezvoltate de furnizori terți, cu scopul de a acoperi complet nevoile de digitalizare și automatizare ale clienților. În prezent, platforma se integrează cu peste 20 de astfel de aplicații.

Achiziții și parteneriate noi
La dezvoltarea companiei au contribuit și achizițiile de pe piața locală. Astfel, în 2020, ABS Financial Services, parte a TotalSoft, a preluat portofoliul de afaceri de la Nexia CRG Expert, membru al Nexia International, cea de-a noua cea mai mare rețea globală de firme independente de contabilitate și consultanță.

De asemenea, TotalSoft investește și în dezvoltarea unei rețele de parteneri pentru vânzarea și implementarea soluțiilor sale de business.

Investiții în angajați și un model nou de lucru
Pentru realizarea tuturor acestor obiective, TotalSoft a continuat să recruteze noi talente și să-și adapteze modul de lucru la contextul actual. Astfel, un proiect major în cadrul companiei a fost TotalSoft Academies – un program de carieră accelerat, în care 60 de juniori și-au dezvoltat abilitățile în ariile de consultanță și development. În 2020, numărul angajaților TotalSoft a ajuns la 550.

De-a lungul anului 2020, TotalSoft a urmărit creșterea nivelului de autonomie a angajaților, încurajarea inițiativei și creșterea agilității firmei pe piață. Acest lucru s-a realizat prin implementarea unui nou model de lucru – Team of teams sau “o echipă de echipe”. Acesta are impact direct asupra clienților, prin îmbunătățirea experienței acestora cu produsele și serviciile TotalSoft pe tot parcursul proceselor de vânzare, implementare, post-implementare și dezvoltare.

TotalSoft, companie românească înființată în 1994, este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business (ERP, HCM, DM și BI) din Europa Centrală. Compania are o echipă de peste 500 de specialiști și proiecte în 45 de țări, pe patru continente.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...