TotalSoft şi certSIGN extind parteneriatul pentru soluţia de semnătură electronică

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, și certSIGN, companie specializată în dezvoltarea și implementarea de aplicații software pentru securitatea informațiilor, anunță extinderea parteneriatului strategic pentru dezvoltarea de soluții de semnătură electronică, ce permit adaptarea cât mai facilă a companiilor la noua realitate din piața muncii.
Lidia Neagu - mie, 24 iun. 2020, 11:39
TotalSoft şi certSIGN extind parteneriatul pentru soluţia de semnătură electronică

Lansată în perioada de distanțare socială, soluția de semnătură electronică dezvoltată de TotalSoft și certSIGN vizează semnarea electronică a documentelor emise de departamentele de Resurse Umane, folosind o procedură simplă, disponibilă în suita Charisma HCM, și serviciul Paperless de semnătură electronică la distanță a certSIGN, auditată și certificată la nivel european.

„Soluția dezvoltată împreună cu certSIGN reduce timpul de semnare a documentelor cu până la 95%. Practic, scade timpul necesar de la 2-3 zile, la câteva minute. Cred foarte mult în acest parteneriat tocmai pentru că aduce beneficii majore clienților noștri, marea lor majoritate fiind companii mari și foarte mari din România, cu fluxuri complexe de semnare a documentelor. Este unul dintre motivele pentru care parteneriatul s-a conturat înainte de pandemie, contextul actual fiind un catalizator pentru dezvoltarea lui”, a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

După succesul înregistrat în perioada de izolare, fiind implementată de mai multe companii din România, soluția de semnătură electronică propusă de TotalSoft și certSIGN continuă să ușureze munca angajaților și în perioada de relansare economică, când majoritatea companiilor încep, treptat, să revină la un nivel de productivitate aproape de nivelul precedent crizei Covid-19. Acestea trebuie să mențină în continuare anumite reguli pentru a asigura respectarea normelor de protecție împotriva noului coronavirus.

Astfel, specialiștii HR trebuie să pună în continuare la dispoziția angajaților toate documentele de care au nevoie, să răspundă rapid la solicitările acestora, să poată continua procesele de recrutare și angajare, să editeze contracte de muncă și să le depună electronic la ITM. Semnătura electronică facilitează toate aceste etape într-un mod simplu, rapid și sigur.

“Până acum câțiva ani, companiile foloseau semnătura electronică doar în raportările către ANAF sau pentru achiziții publice, însă criza Covid-19 a făcut ca majoritatea companiilor să folosească acest serviciu pentru a facilita lucru la distanță. Împreună cu TotalSoft ne propunem să susținem digitalizarea mediului de afaceri și eficientizarea activității prin reducerea costurilor operaționale”, a menționat Adrian Floarea, CEO certSIGN.

Soluția dezvoltată de TotalSoft și certSIGN asigură conformitatea cu cerințele legislației naționale și europene, iar documentele semnate electronic au valoare legală și nu necesită alte procesări pentru a putea fi transmise mai departe.

certSIGN este principalul furnizor de servicii de încredere din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului European 910/2014 (eIDAS), iar certificatele de semnătură electronică calificată pe care le emite sunt recunoscute în toate statele membre UE.

Serviciul de semnătura electronică la distanță Paperless a certSIGN este auditat și certificat ca dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD), conform Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS) , și utilizat pentru a semna documente cu valoare legală la distanță, cu efectul juridic echivalent al unei semnături olografe. În plus, este foarte ușor de utilizat, nefiind necesară utilizarea unui token sau instalarea unor drivere speciale, permițând semnarea documentelor de oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv (laptop, mobil, tabletă) și garantând procesarea și stocarea sigură a datelor și un grad ridicat de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

certSIGN este prima companie din România şi una dintre puținele la nivel european care pune la dispoziție semnătură electronică certificată QSCD, în conformitate cu Regulamentul eIDAS.

TotalSoft, companie românească înființată în 1994, este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business (ERP, HCM, DM și BI) din Europa Centrală. Compania are o echipă de peste 500 de specialiști și proiecte în 45 de țări, pe patru continente. 

În toamna anului 2016, compania TotalSoft a fost achiziționată de Logo Yazilim A.S. (Logo).

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...