TotalSoft a înregistrat o creștere de 16% a cifrei de afaceri și de 35% a investițiilor în produs în prima jumătate a anului

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, a înregistrat o creștere de 16% a cifrei de afaceri pentru prima jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În plus, compania depășește pragul de 600 de angajați în urma recrutării a peste 100 de specialiști în ultimele șase luni.
Lidia Neagu - lun, 19 sept. 2022, 12:21
TotalSoft a înregistrat o creștere de 16% a cifrei de afaceri și de 35% a investițiilor în produs în prima jumătate a anului

Potrivit companiei, creșterea echipei, prin atragerea de noi talente din diverse arii de specializare, vine în susținerea strategiei de business, respectiv continuarea investițiilor în produse noi și existente și extinderea programului de parteneriate, prin care compania țintește crearea unui amplu ecosistem de business. 

TotalSoft continuă să atragă noi parteneri de business, parteneri tehnologici și parteneri strategici cu scopul de a consolida capacitățile de livrare pentru soluțiile Charisma, dar și pentru a spori satisfacția clienților. Procesul de atragere de parteneri a fost extins pe piețele internaționale și este susținut de o creștere cu peste 35% a investițiilor în produse. Rezultatele confirmă așteptările, veniturile din soluțiile SaaS oferite de TotalSoft crescând cu peste 50%, în timp ce veniturile recurente reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri. 

Creșterea echipei este esențială pentru atingerea acestui deziderat, iar printre cei care s-au alăturat echipei TotalSoft în ultimele luni se numără profesioniști în dezvoltare software, consultanți tehnici și de business. Principalele elemente care au facilitat atragerea de resurse valoroase și au susținut efortul de recrutare sunt flexibilitatea modului de lucru, alături de o diversitate a talentelor pe care compania dorește să le integreze. Astfel, TotalSoft a vizat o plajă largă de competențe, dar și caracteristici, precum vârstă, locație fizică, handicap, cetățenie, etc., deschidere care a ajutat și la extinderea ariei geografice. Printre noii angajați se numără și tineri din Ucraina. 

„Situația din Ucraina ne-a determinat să ne implicăm umanitar și să ajutăm refugiații nu doar din punct de vedere material, ci și din perspectivă profesională. Ne-am propus, așadar, să le oferim posiblitatea de a învăța o nouă meserie, să se angajeze în România și să-și poată susține cheltuielile. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul colegilor, care s-au implicat personal atât prin donații, cât și ca traineri în programe de internship plătite și dedicate cetățenilor ucraineni”, a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft. 

Pe 20 iunie a fost lansat primul program intensiv de formare pentru consultanți tehnici/SQL developer, ce reunește 14 cursanți cu cetățeniei ucrainiană. În cadrul proiectului nu a fost relevantă pregătirea lor anterioară, ci doar cunoștințele minimale de engleză, pentru a facilita comunicarea cu trainerii, cât și dorința lor de a căpăta noi competențe. La finele intershipului plătit, cursanții au fost integrați de către echipele TotalSoft unde își vor continua ascensiunea profesională. 

TotalSoft Bootcamp, mii de aplicanți 

Compania va continua în 2022 programele devenite deja tradiție, în care zeci de juniori își pot dezvolta o carieră în IT. Reunite sub numele de TotalSoft Bootcamp, acestea vor reuni anul acesta peste 50 de juniori, selectați dintre mii de aplicanți, care la finalul a două luni de training intensiv pot fi integrați ca programatori sau consultanți în echipele companiei. Până la finele anului curent, TotalSoft își propune să ajungă la aproximativ 650 de angajați.

TotalSoft, companie românească înființată în 1994, este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business (ERP, HCM, Healthcare și BI) din Europa Centrală. Compania are o echipă de 600 de specialiști și proiecte în peste 40 de țări, pe patru continente. 

TotalSoft este unul dintre primii 10 furnizori globali de soluții software pentru industria de leasing și unul dintre top 10 furnizori europeni de soluții ERP și HCM. Produsele de top ale TotalSoft, Charisma ERP, Charisma HCM și Charisma Medical Software sunt lideri de piață în România, cu aplicare în opt verticale de business: financiar, retail & distribuție, producție, servicii, construcții, agricultură, energie și medical. De asemenea, compania oferă și o suită unică de servicii de externalizare care include, pe lângă serviciile de HR și Financiar-Contabilitate, partea de digitalizare în conformitate cu cerințele GDPR. 

În toamna anului 2016, compania TotalSoft a fost achiziționată de Logo Yazilim A.S. (Logo).

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...