Toţi oamenii care vin în România din Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie intră în izolare la domiciliu. Lista completă a zonelor carantinate

Toţi oamenii care vin în ţara noastră din Italia intră în carantină. De asemenea, toţi cei care sosesc din Franţa, Germania, Marea Britanie, Belgia, Austria şi alte 10 state sau regiuni intră automat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, potrivit unei Hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă din 14 martie. 
Cristina Şomănescu - lun, 16 mart. 2020, 08:01
Toţi oamenii care vin în România din Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie intră în izolare la domiciliu. Lista completă a zonelor carantinate

Toţi oamenii care vin în România din următoarele ţări şi regiuni intră automat în carantină:

Italia – întreaga ţară;
Regiunea Hubei din China;
Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ);
Iran – întreaga ţară.

Aceste state, respectiv regiuni au fost incluse în lista actualizată a zonei roşii de transmitere a COVID-19, potrivit Hotărârii nr. 10 din 14 martie 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. 

Ce spune actul normativ:

Se extinde măsura carantinării pentru toţi cei care sosesc din zonele carantinate, actualizate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la propunerea Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. 

Ce se întâmplă cu oamenii care vin în România din zona roşie de transmitere a COVID-19:

Aceste persoane vor fi carantinate imediat dupa sosirea în România, timp de 14 zile, în spaţiile special destinate în acest scop. Se vor recolta probe respiratorii în prima zi, respectiv a 12-a şi 13-a zi de carantină. Aceşti oameni vor fi scoşi din carantină după ce au avut două rezultate negative la probele luate în zilele a 12-a şi a 13-a de carantină, potrivit metodologiei actualizate de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus care produce boala COVID-19, care a fost publicată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

Toţi oamenii care vin în ţara noastră din următoarele zone intră automat în izolare la domiciliu pentru două săptămâni:

Austria;
Belgia;
Spania;
Danemarca;
Norvegia;
Elveţia;
Franţa;
Germania;
Marea Britanie;
Olanda;
Suedia;
Statele Unite ale Americii;
Japonia;
Coreea de Sud, cu excepţia – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ);
China, cu excepţia regiunii Hubei.

Fiecare din aceste zone are peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus care declanşează boala COVID-19 şi e inclusă în zona galbenă de transmitere a acestui virus, în urma Hotărârii nr. 10 din 14 martie 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Concret, ce spune actul normativ:
Se aprobă instituirea izolării la domiciliu (în locaţia declarată la intrarea în ţară) pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din ţările unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de COVID-19, potrivit Hotărârii nr. 10 din 14 martie 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 

Ce trebuie să ştie oamenii care vin din zona galbenă de transmitere a COVID-19

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu imediat după sosirea în România, timp de 14 zile, împreună cu ceilalţi membri ai familiei, conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Consultaţi la acest link lista actualizată pe 15 martie 2020 a ţărilor incluse în zona roşie, respectiv zona galbenă a COVID-19.

 

Până astăzi, 16 martie, ora 10:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul care produce COVID – 19, informează Grupul de Comunicare Strategică.  

Pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 3.008 de oameni.

Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Precizări

Noul coronavirus care a produs deja o pandemie a fost denumit  SARS-CoV-2, iar boala pe care o declanşează (sindromul respirator acut cu noul coronavirus) a fost denumită COVID-19. 


UPDATE 17 martie 2020

În lista ţărilor aflate în zona galbenă de transmitere a noului coronavirus a fost inclusă astăzi, 17 martie, şi Malaezia, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Iterăm că toţi oamenii care vin în ţara noastră din state incluse în zona galbenă de transmitere a noului coronavirus se vor autoizola la domiciliu imediat după sosirea în România, timp de 14 zile, împreună cu ceilalţi membri ai familiei. 

 

UPDATE 18 martie 2020

Australia şi Canada au fost incluse astăzi, 18 martie, în zona galbenă de transmitere a noului coronavirus, potrivit informaţiilor publicate e Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

Aceasta înseamnă că toţi oamenii care vin în România din Australia şi Canada se vor izola la domiciliu pentru două săptămâni. 

 

UPDATE 19 martie 2020

Portugalia, Cehia, Brazilia intră în zona galbenă de transmitere a noului coronavirus, conform informaţiilor publicate astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investiţiile străine globale s-au ridicat la 1.650 de miliarde de dolari în 2021, o puternică majorare, de 77%, după ...
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 de lei pe gigacalorie
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 ...
Primarul general Capitalei, Nicuşor Dan, o contrazice pe Gabriela Firea, fostul edil, precizând că nu se pune problema ...
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina de lignit din Turow
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina ...
Comisia Europeană a anunţat miercuri că va reţine din fondurile europene alocate Poloniei, dacă aceasta nu va începe ...