1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Toţi refugiaţii vor să meargă în Germania, regretă Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat, marţi seară, în cursul unei întâlniri cu membri ai comunităţii germanofone din Belgia, la Sankt Vith, regretul că toţi refugiaţii vor să meargă în Germania, transmite AFP.

16 noi, 2016 | Agerpres

'Oamenii ajung în Grecia, Italia şi, în loc să accepte să găsească un refugiu undeva în Europa, ei vor toţi să meargă în Germania. Nu merge aşa', a spus el.

'Dacă am practica solidaritatea între noi (între ţările membre ale UE), atunci refugiaţii ar trebui să fie pregătiţi să meargă acolo unde li se face loc', a continuat Jean-Claude Juncker.

El a dat imediat ca exemplu cazul unor refugiaţi din Grecia pe care Luxemburgul a vrut să îi primească: 'Nimeni nu s-a oferit voluntar. Şi toţi au devenit foarte nervoşi. Toţi voiau să meargă în Germania'.

'Când le-am explicat că Luxemburgul este în apropierea frontierei cu Germania, avionul s-a umplut imediat', a povestit Jean-Claude Juncker care este luxemburghez.

El a insistat asupra necesităţii de a-i face pe refugiaţi să înţeleagă că 'Europa vrea să îi ajute, dar şi ei trebuie să se lase ajutaţi'.

'Este un aspect foarte important, care nu a fost menţionat niciodată. Nu discut prea mult despre asta, pentru că ar putea contribui foarte repede la crearea unei ambianţe defavorabile refugiaţilor', a continuat preşedintele Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker a lansat un apel tuturor actorilor la rezolvarea problemei refugiaţilor: 'ţărilor, Uniunii Europene şi refugiaţilor înşişi'.

Vineri, Uniunea Europeană a adoptat o nouă prelungire de trei luni, cu caracter excepţional, a controalelor la unele frontiere interne ale spaţiului Schengen, reintroduse în 2015 de cinci ţări confruntate cu puternice fluxuri de migranţi, printre care Germania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO