1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Toyota vrea să introducă 21 de modele hibrid până în 2015

Grupul nipon Toyota a anunţat, luni, planuri pentru lansarea în următorii trei ani a 21 de noi modele echipate cu motoare hibrid, care funcţionează pe benzină şi energie electrică, şi estimează pentru această perioadă vânzări anuale de cel puţin un milion de unităţi, potrivit MarketWatch.

24 sep, 2012 | Mediafax

"Avem în plan să lansăm, la nivel mondial, 21 de modele noi sau complet schimbate", a declarat, într-o conferinţă de presă, Takeshi Uchiyamada, vicepreşedinte al Toyota şi şeful diviziei de cercetare-dezvoltare.

Producătorul auto nipon estimează că piaţa globală a modelelor hibrid va trece probabil de un milion de unităţi în acest an, majoritatea maşini Toyota, şi anticipează că propriile vânzări vor depăşi acest prag în fiecare an în intervalul 2013-2015.

Chiar dacă planurile ilustrează încrederea Toyota în strategia hibrid, grupul admite că trebuie reduse în continuare costurile pntru a creşte profitabilitate şi a majora vânzările.

"Profiturile din maşinile convenţionale pe benzină sunt încă mai mari, astfel că trebuie să reducem costurile tehnologiei hibrid mai mult pentru a promova expansiunea", a spus Uchiyamada.

Automobilele hibrid devin tot mai populare în Japonia, ţara de origine a grupului, dar rămân un segment de nişă pe alte pieţe importante, precum SUA. Anul trecut, un sfert, sau 310.000, din maşinile vândute de Toyota în Japonia au fost hibrid. Grupul a comercializat 178.600 de maşini hibrid în SUA, la vânzări totale de 1,64 milioane de unităţi.

Constructorul nipon are planuri mari pentru maşina hibrid care poate fi alimentată la benzinărie sau prin conectarea la o priză obişnuită. Vânzările totale ale Prius PHV, lansat în acest an, au atins 15.600 de unităţi în august, incluzând 8.400 în Japonia, 6.100 în SUA şi 1.100 în Europa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO