TP-LINK și-a majorat cota pe piața de routere wireless din România la peste 60%

TP-LINK, lider mondial și local pe segmentul routerelor wireless, a livrat în primele șase luni ale anului curent, prin cei trei parteneri autorizați pe piața locală: Despec, Network One Distribution și Royal Computers, peste 200.000 de routere wireless, în creștere cu 30% față de perioada similară a anului trecut. TP-LINK și-a majorat astfel cota pe piața locală de routere wireless pentru segmentul consumer la peste 60%, menținându-și poziția de lider pe acest segment.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 12:12
TP-LINK și-a majorat cota pe piața de routere wireless din România la peste 60%

Evoluția livrărilor a fost influnțată atât de creșterea vânzărilor de dispozitive mobile în primul semestru, cât și de creșterea constantă a numărului de conexiuni de acces la Internet.

“În prezent, numărul de conexiuni la Internet este de peste 5 ori mai mare decât cel al routerelor wireless instalate. În același timp, doar anul trecut numărul de conexiuni a crescut cu 8%, potrivit ANCOM, în condițiile în care rata de penetrare la nivel de gospodării este de sub 50%. Anticipăm astfel o creștere de două cifre a livrărilor noastre de echipamente de wireless routing pentru următorii 3 ani, având în vedere atât evoluția numărului de noi conexiuni la Internet, cât și faptul că mulți utilizatori actuali de Internet vor migra către echipamente wireless.”, a declarat Bogdan Mihalcea, director de vânzări TP-LINK România.

Cele mai bine vândute modele de routere au fost cele din gama N150, dar și N300, însă tendința este de migrare către modele care asigură viteze de transfer de peste 300 Mbps.

Pe piața de echipamente de wireless routing pentru consumer, livrările au totalizat 320.000 de unități în primul semestru al anului, în creștere cu peste 15% față de perioada similară a anului trecut. Pentru întreg anul 2013, TP-LINK anticipează un volum total de 650.000 de routere wireless livrate, peste estimarea inițială de 600.000 de unități.

TP-LINK își propune pentru a doua jumătate a anului menținerea cotei de peste 60% pe piața de echipamente de wireless routing, odată cu diversificarea portofoliului de echipamente, cât și ca urmare a lansării serviciului de suport pentru partenerii de distribuție.

În prezent, serviciul este în fază testare, urmând să devină disponibil din trimestrul patru al anului, pentru început în România, iar apoi și în Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia și Muntenegru.

“În România, procentul produselor returnate este de sub 1%, principala cauza fiind dificultățile întâmpinate de utilizator la instalare. Prin acest serviciu de suport ne propunem să reducem acest procent, oferind training ressellerilor TP-LINK astfel încât să ofere suport clienților lor la vânzare”, a mai declarat Bogdan Mihalcea.

Compania TP-LINK este prezentă pe piața românească din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Despec, Network One Distribution și Royal Computers. Din martie 2013, TP-LINK are reprezentare directă printr-un birou deschis la București, dar și un depozit regional care deservește România și alte șase piețe din regiune.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...