DN1 este aglomerat pe sensul către staţiunile de pe Valea Prahovei. Traficul rutier este intens şi spre litoral

Drumul naţional 1 este aglomerat, sâmbătă după-amiază, între localităţile prahovene Nistoreşti şi Comarnic, pe sensul de urcare către staţiunile de pe Valea Prahovei, mulţi turişti mergând către munte în condiţiile în care în multe zone din sudul ţării se înregistrează temperaturi caniculare. Circulaţia rutieră este intensă şi pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa.
Economica.net - sâm, 18 iun. 2016, 10:18
DN1 este aglomerat pe sensul către staţiunile de pe Valea Prahovei. Traficul rutier este intens şi spre litoral

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, pe drumul naţional 1, între Nistoreşti şi Comarnic, s-a format coloană de maşini pe sensul de urcare către Braşov, viteza medie de deplasare fiind de 30 de kilometri la oră.

Pe sensul de coborâre dinspre staţiunile montane, traficul rutier se desfăşoară normal.

Conform operatorilor din turism, deşi unele hoteluri au venit cu oferte speciale pentru weekend-ul prelungit cu ziua de Rusalii, numărul rezervărilor pentru acest sfârşit de săptămână nu a crescut faţă de cel înregistrat într-un weekend obişnuit.

Agenţii de turim au declarat că se aşteaptă însă ca în staţiuni să se înregistreze aflux de turişti în această perioadă, mulţi dintre ei alegând să urce şi să coboare în aceeaşi zi de la munte.

Sâmbătă la prânz, în mai multe judeţe din sudul ţării se înregistrează temperaturi caniculare, mulţi turişti alegând să plece în staţiunile montane în această perioadă.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră este intensă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 52 şi 58 traficul fiind îngreunat şi din cauza producerii unui accident rutier.

Autoturismele implicate în acest accident au fost mutate pe banda de urgenţă şi traficul va reveni la normal în scurt timp în această zonă, precizează Infotrafic.

În judeţul Constanţa, aglomeraţie este înregistrată şi în zona sensului giratoriu de la Agigea, unde automobiliştii care se deplasează către staţiunile de pe litoral trec de la două benzi de circulaţie pe sens la una singură.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat, sâmbătă, că achiziţionarea rovinietei, precum şi plata taxei de trecere la podurile peste Dunăre, prin intermediul sistemului, sunt oprite din cauza unei defecţiuni la sistem.

CNADNR precizează că în perioada în care sistemul nu funcţionează nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru cei surprinşi în trafic fără rovinietă/peaj.

Aceleaşi probleme au fost înregistrate şi de Paşte, când sistemul s-a blocat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.00, din cauza unei defecţiuni la server, şi a fost repus în funcţiune a doua zi.

În acest weekend, mulţi români pleacă pe litoral sau în staţiunile de la munte, profitând de faptul că şi luni este zi nelucrătoare, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în baza......
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...