1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Traficul de pasageri de pe aeroporturile româneşti se va dubla în următorii 15 ani

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările  arată că, la o creștere anuală, în medie de 4%, în următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. În acest context, trebuie să fie găsite soluții de dezvoltare, astfel încât, aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punct de vedere al infrastructurii și al serviciilor, în condițiile unei concurențe în creștere pe piața internațională.

16 ian, 2020 | ECONOMICA.net

 „Trebuie, de asemenea, să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniu turismului, pentru ca împreună, să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj

Prima întrunire din acest an a Asociaţiei Aeroporturilor din România (A.A.R.) are loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov.

Problema e că ambele mari companii aeriene românești, Tarom și Blueair, au probleme financiare, cu pierderi estimate de 171,37 milioane lei pentru 2019, în condițiile în care, veniturile totale ale companiei de stat au fost de 1,51 miliarde leiîn cazul Tarom și un profit minor de 3,4 milioane de euro înainte de înainte de costurile de restructurare a flotei și operațiunilor, la venituri de 390 milioane de euro fără taxe de pasageri.

Iar problemele companiilor aeriene autohtone se reflectă și în afacerile aeroporturilor românești.

De aceea, pe agenda întrunirii sunt incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport.

Totodată, vor fi discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027.

Nu în ultimul rând, evoluția  traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei A.A.R.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO