Traficul rutier pe Transalpina, restricţionat din cauza zăpezii. Strat de zăpadă de până la 10 centimetri pe Transfăgărăşan

Deşi este abia început de octombrie, traficul rutier a fost restricţionat pe şoseaua Transalpina, din cauza căderilor de zăpadă.
Economica.net - mie, 05 oct. 2016, 07:14
Traficul rutier pe Transalpina, restricţionat din cauza zăpezii. Strat de zăpadă de până la 10 centimetri pe Transfăgărăşan

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că la această oră circulaţia rutieră pe drumul național 67C (Transalpina), între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+000 – km 67+400,  este restricționată ca urmare a condițiilor meteorologice (strat de zăpadă de 3 cm și vânt puternic), se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăz.

 „Menționăm că restricția este impusă autovehiculelor neechipate corespunzător pentru condiții de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanțuri, etc.)”, se arată în comunicatul de presă.

 „În prezent, lucrătorii de la drumuri acționează cu două utilaje pentru menținerea carosabilului în condiții cât mai bune de circulație”, s[une CNADNR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.  

Strat de zăpadă de până la 10 centimetri pe Transfăgărăşan; se circulă în condiţii de iarnă

Stratul de zăpadă atinge, miercuri, până la 10 centimetri grosime pe DN 7C – Transfăgărăşan, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, circulaţia în zonă desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

‘În urma ninsorilor din ultimele 12 ore, stratul de zăpada pe Transfăgărăşan este de 8-10 centimetri, ceea ce face ca pe tronsonul Cascada Capra (1.700 metri altitudine) în judeţul Argeş – Pilonul 2 Telecabină (1.600 metri altitudine) în judeţul Sibiu, circulaţia să se desfăşoare în condiţii de iarnă. În acest moment se intervine cu utilaje de deszăpezire’, se precizează într-un comunicat transmis de directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu circule pe Transfăgărăşan decât dacă au autoturismul echipat pentru iarnă, respectiv dacă au anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată şi nisip.

Traseele montane din judeţul Argeş sunt în continuare deschise, dar turiştii care intenţionează să le parcurgă trebuie să aibă echipament corespunzător constând în colţari, piolet sau beţe de schi şi îmbrăcăminte specifică.

‘Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul National Salvamont, formând 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină’, se mai arată în comunicat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit două oferte la licitația pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a Centurii de Nord a Capitalei, a anunțat......
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a anunțat luni că în urma alegerilor organizate ...
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Primăriile vor avea rolul cel mai important în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili, potrivit normelor ...
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, publicată în Monitorul Oficial
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, publicată în Monitorul Oficial
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare - reasigurare City Insurance, constatarea ...