Tragedia aviatică Germanwings: Autorităţile germane nu au fost informate de depresia copilotului

Autoritatea germană de supraveghere a transportului aerian (LBA), care oferă piloţilor livretele de zbor, a dat asigurări că nu a fost informată de depresia copilotului Andreas Lubitz, suspectat că a provocat deliberat prăbuşirea avionului Airbus al companiei Germanwings în Alpii francezi, transmite AFP, preluată de Agerpres.
Economica.net - Dum, 05 apr. 2015, 13:08
Tragedia aviatică Germanwings: Autorităţile germane nu au fost informate de depresia copilotului

O purtătoare de cuvânt a LBA a precizat duminică pentru AFP că Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, nu le-a transmis ‘nicio informaţie privind trecutul medical’ al lui Andreas Lubitz.

Medicii Lufthansa, care l-au examinat pe Lubitz, nu au alertat autorităţile în legătură cu ‘perioada de depresie gravă’, a subliniat purtătoarea de cuvânt, confirmând informaţiile în acest sens apărute în publicaţia germană Welt am Sonntag.

LBA nu a avut acces la dosarul lui Andreas Lubitz, la centrul medical al Lufthansa, decât pe 27 martie, la trei zile după tragediei, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit Welt am Sonntag, Andreas Lubitz a fost examinat de cel puţin şase ori de către medicii Lufthansa începând cu 2009.

În cursul acestui an Andreas Lubitz a informat şcoala de pilotaj a companiei, în contextul în care şi-a reluat pregătirea după o lungă absenţă medicală, că a trecut printr-un ‘episod depresiv sever’, a recunoscut compania aeriană săptămâna trecută.

În 2009 a fost efectuat un examen psihologic, însă de atunci nu a mai fost făcut niciunul, a adăugat publicaţia citată.

Lufthansa a refuzat să comenteze aceste informaţii, a precizat Welt am Sonntag, din cauza anchetei în desfăşurare privind circumstanţele prăbuşirii aeronavei cu 150 de persoane la bord.

Parchetul din Düsseldorf a transmis săptămâna trecută că Lubitz ‘s-a aflat sub tratament psihoterapeutic pentru tendinţe suicidare în urmă cu mai mulţi ani’, înainte de a obţine brevetul de pilot.

După aceasta şi ‘până recent, au avut loc alte consultaţii la medic, care au dus la prescrierea de concedii medicale, dar fără a fi atestate tendinţe suicidare sau agresive faţă de ceilalţi’, a precizat procurorul din Düsseldorf, Ralf Herrenbrück.

De asemenea, potrivit cotidianului popular Bild, copilotul a fost implicat într-un accident de maşină la sfârşitul lui 2014 şi a rămas cu sechele, în special cu probleme de vedere.

Pe de altă parte, Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) a răspuns duminică informaţiilor apărute în media conform cărora Comisia Europeană ar fi intrat într-o dispută cu autoritatea aviatică din Germania după accident.

AESA ‘a evidenţiat câteva cazuri de nonconformitate’, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt Dominique Fouda, făcând referire la informaţii conform cărora Biroul Federal de Aviaţie din Germania (LBA) a fost atenţionat de Comisia Europeană în noiembrie că trebuie să rezolve mai multe probleme, de la numărul insuficient de angajaţi la nevoia de a derula verificări privind avioanele şi personalul de bord.

Regulile privind siguranţa aeriană din Germania sunt atent verificate după ce ancheta privind tragedia din Alpii francezi a concluzionat că operatorul low-cost Germanwings şi compania-mamă Lufthansa au permis copilotului, un tânăr cu tendinţe suicidare, să se afle la controlul unui avion de pasageri.

Mai multe autorităţi şi companii aeriene din întreaga lume au implementat regula privind prezenţa a două persoane în permanenţă în cabina de pilotaj după accidentul de la 24 martie.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...