1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Tramvaie noi în Bucureşti: se anunţă câştigătorul celei mai mari licitaţii din ţară. PMB a evaluat prețurile

Primăria Bucureşti a evaluat propunerile financiare ale celor doi participanţi la licitaţia pentru 100 de tramvaie şi urmează să stabilească oferta câştigătoare. Amintim că pentru cele mai mare contract de tramvaie din ţară, în valoare de 180 de milioane de euro, se bat turcii de la Durmazlar cu asocierea Astra Vagoane Călători Arad – CRRC Sifang China.

08 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Cea mai mare licitaţie de tramvaie din ţară se apropie de final. Primăria Capitalei a evaluat şi propunerile financiare ale celor doi participanţi înscrişi în cursa pentru livrarea a 100 de tramvaie de 36 de metri în Bucureşti. Urmează deliberarea, adică stabilirea ofertei câştigătoare.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) a emis luni, 7 octombrie, aviz conform necondiţionat pentru raportul de evaluare a propunerilor financiare întocmit de Primăria Capitalei pe 2 octombrie, potrivit documentului urcat marţi în platforma de achiziţii publice SICAP.

Licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi în Bucureşti a intrat pe 15 septembrie în etapa de evaluare financiară, după ce Primăria Capitalei primise avizul necesar pentru etapa tehnică de la ANAP.

"Am primit o veste bună chiar ieri, de la ANAP: avizul conform necondiţionat pentru etapa tehnică a achiziţiei celor 100 de tramvaie pe care ni le dorim cât mai rapid în Bucureşti. Comisia de licitaţie poate deschide ofertele financiare", declara edilul – şef al Capitalei, Gabriela Firea, la jumătatea lunii trecute.

Ea a mai spus că Primăria Capitalei munceşte de mai bine de un an la această procedură de achiziţii şi că în Bucureşti nu s-au mai făcut achiziţii de tramvaie din 1974.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) îi anunţase în luna august pe cei doi participanţi la licitaţia pentru 100 de tramvaie că perioada de evaluare a ofertelor se prelungeşte până pe 15 decembrie, după ce fusese blocată mai multe luni în etapa de evaluare tehnică.

Amintim că la licitaţia PMB pentru 100 de tramvaie au depus oferte până pe 15 martie 2019 turcii de la Durmazlar şi asocierea româno - chineză Astra Vagoane Călători - CRRC Sifang.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane de lei, fără TVA (180 milioane de euro).

Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO