1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Tramvaiul 41 a făcut majoratul când nu circulă. Prima linie de metrou ușor din Capitală a împlinit miercuri 18 ani

Pasionații de infrastructură au postat miercuri, pe forumul Asociației Metrou Ușor, mesaje de “La mulți ani!” cu ocazia aniversării a 18 ani de la punerea în funcțiune a primei linii de metrou ușor din Capitală. De majoratul său, tramvaiul 41 însă nu a fost pe traseu, circulația celui mai folosit mijloc de transport în comun fiind suspendată pentru lucrări la Metroul de Drumul Taberei.

22 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Pentru marcarea majoratului, membri ai forumului au postat și imagini din perioada inaugurării liniei de metrou ușor. La acel moment a fost prezent Traian Băsescu, pe atunci primar al Capitalei.

Linia de tramvai 41 este prima linie de tramvai din București concepută a avea un regim de circulație prioritar față de traficul rutier. Inaugurată în 1984 pe tronsonul Piața Presei-Pasaj Grant-Crângași, aceasta a fost complet modernizată în 2002, fiind transformată în metrou ușor, calea de rulare fiind separată pe întreg parcursul ei de alte tramvaie și, în mare parte, de accesul rutier.

Linia 41 de tramvai are o lungime de 8,5 kilometri (17 kilometri dus-întors) şi deserveşte zilnic în jur de 150.000 călători.

Pe linia 41 circulă în 36 de tramvaie ce asigură o capacitate maximă de 7.077 de călători pe oră pe un sens, însă pe perioada de vară, traseul liniei 41 este acoperit de 35 tramvaie cu o capacitate de 6.880 călători/h/sens. În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de 25 tramvaie cu o capacitate de 5.188 călători/h/sens.

Majorat cu suspendare

STB SA a suspendat linia de tramvai 41 în perioada 21.10.2020 – 25.10.2020, pentru a permite Metrorex executarea unor lucrări de deviere a liniei pe o porțiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la stația de metrou „Parc Drumul Taberei", de pe Magistrala 5.

Pentru asigurarea capacității de transport, STB SA va înființa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcționa între terminalele „Piața Presei" și „Ghencea".

Totodată, începând cu data de 21.10.2020, STB SA a demarat modernizarea peronului stației de tramvai Uverturii. Este posibil ca aceste lucrări să depășească termenul de 25 octombrie a.c., până la care linia de tramvai va fi suspendată, astfel încât, odată cu reluarea circulației tramvaielor, STB SA anunță călătorii că, până la finalizarea modernizării peronului, stația Uverturii va fi suspendată pentru tramvaie.

FOTO: Tramvaiul 41, la inaugurarea liniei de metrou ușor în octombrie 2002 (sursa: forumul Asociației Metrou Ușor, Mediafax, Agerpres)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO